Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


nytårskur 2019

Lilibeth Cuenca Rasmussen, Khaterah Parwani, Nicolaj Laue Juhl

12.01.2019 -


nytårskur 2019
lørdag d. 12. januar
kl. 15.00

2019 er året, hvor Røst Festival for tredje gang indtager KØS’ forplads. I den anledning er nytårskuren i år dedikeret til Røst med bidrag fra både en garvet debattør og en ung taler samt fra festivalens faste performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen.

Velkomst
Formand for KØS Klub Torben Jantzen
Museets direktør Ulrikke Neergaard

Årets kunstner
Lilibeth Cuenca Rasmussen
Den internationalt anerkendte performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen er KØS kunstner 2019 og vil stå for årets KØS Klub medlemskort. Cuenca Rasmussens praksis involverer ofte kroppen, manuskripter, sange og særligt komponeret musik samt detaljerige visuelle elementer i form af kostumer eller kulisser. I løbet af eftermiddagen vil hun også stå for et performativt indslag, der er skabt specifikt til nytårskuren.

Cuenca Rasmussen har optrådt på Røst Festival i både 2017 og 2018 i form af en interaktiv blæksprutte i performancen Octopada. Hun optrådte desuden til både Folkemødet og Ungdommens Folkemøde som del af Røst’ program ved disse arrangementer.

Årets røst
Khaterah Parwani
Debattør og talskvinde for Exitcirklen Khaterah Parwani er en af de mest markante stemmer inden for den nydanske kvindekamp. Parwani optræder jævnligt på danske tv- og radiokanaler, hvor hun debatterer kvinderettigheder, privilegieblindhed, identitetsdannelse, kulturel fleksibilitet og radikalisering.

På Røst Festival 2018 var hun på scenen sammen med Geeti Amiri og Halime Oguz i en samtale om at finde modet til at tage ordet i den offentlige debat.

Året unge røst
Nicolaj Laue Juhl
Hør ungdommens røst til årets nytårskur ved Nicolaj Laue Juhl, tidligere elev på Egmont Højskole og taler på Røst Festival 2018.

I 2018 var Nicolaj Laue Juhl den første ungdomstaler nogensinde ved 1. maj i Fælledparken. Samme år blev han udnævnt som talsperson for Ungdomsbureauet, der sammen med KØS og Vallekilde Højskole er hovedkræfterne bag Røst.

Mad og musik
Små lækre anretninger, både af den salte og den søde slags, vil blive serveret af KØS Café, mens Jesper Thorn Trio optræder med jazzmusik.

Vi glæder os til at se jer.
KØS Museum for kunst i det offentlige rum
og KØS Klub

Tak til:
Aktivitet og tilbud under ungeindsatsen, Andersson og Jantzen, Augustinus Fonden, AV-Huset i Næstved, Beckett-Fonden, DanSign, Det Obelske Familiefond, ETK Køge, GLB Revision, Grand Hotel, Handelsbanken, Karlsson Arkitekter, Knud Højgaards Fond, Køge Kyst, Mondriaan Fund, Nordea-fonden, Ny Carlsbergfondet, Partner Advokater, Sega, Statens Kunstfond, Søberg Lystek, Vilhelm Lauritzen Arkitekter samt Aage og Johanne Louis Hansens Fond.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum