Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Nudes

Gudrun Hasle, Katja Bjørn, Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl, HuskMitNavn, Lars Thygesen

07.03.2015 - 11.04.2015


PRESSEMEDDELELSE

Til årets første gruppeudstilling Nudes inviterer Charlotte Fogh Gallery ind til et velkendt og klassisk tema: nøgenstudiet. Særligt den nøgne kvinde er et dyrket motiv indenfor både maleri og skulptur, men det er ligeledes et studie der har undergået stilmæssige forandringer op gennem tiden og i kunsthistorien. Udstillingen Nudes viderefører arven fra det klassiske motiv, og viser kroppen som medie og dens aktualitet i samtidskunsten.

I renæssancen var kroppen idealiseret i form af runde kurver, som det f.eks. ses hos Botticellis "Den skumfødte Venus", mens Picasso fragmenterede kvinder i kubismen til geometriske former. Kvinden kunne enten opleves som nøgenfigur eller i guddommelig skikkelse a la Madonna.

I samtiden dyrkes den nøgne kvindekrop stadig og specielt som idealiseret reklamefigur, der har bevæget sig fra 30'ernes glamourøse skuespillerinder til heroin chick, anorektisk tynde modeller i 90'erne og frem til de silikone trimmede typer vi ser i dag.

I kunsten tematiseres den nøgne krop i forlængelse af de klassiske studier, men i forskelligartede medier og i et langt mere realistisk billede eller endda i kritisk fortolkede udgaver. Kvindekroppen som motiv er ikke længere forbeholdt mænd og det maskuline blik, men fortolkes ligeledes af kvinder og deres syn på kroppen. Den nøgne krop fremstår i kunsten i dag som både fejlbarlig og naturlig, og står i kontrast til den idealiserede krop, som traditionelt har domineret billedkunsten. Ud fra nøgenstudiet strippes kroppen fra alle overfladiske lag, men får samtidig mulighed for at blive formet af kunsten, og blive et subjekt i nutiden.

Nudes viser malerier, tegninger, collager, videoinstallation, fotografi og porcelæn skulpturer af Gudrun Hasle, Katja Bjørn, Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl, HuskMitNavn og Lars Thygesen.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø