Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Nothing is Right here. Nothing is Left here

Anders Bonnesen

28.04.2018 - 26.05.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere Anders Bonnesens udstilling, ”Nothing is Right here, Nothing is Left here”. Specielt for Bonnesens kunst er spændvidden i udtryk fra f.eks. bronzeskulpturer og hæklede tekstværker til ”Wearable art” (bæredygtig kunst!) som t-shirts, huer, slips, halstørklæder, sokker og ure. Alle med sproget og vores forståelsesrammer som omdrejningspunkt. Udstillingen hos Charlotte Fogh Gallery, som er kunstnerens anden soloudstilling i galleriet, lægger sig i dette spor og viser en helt ny værkserie bestående af skilte.

Anders Bonnesen siger om udstillingen: 

”Nothing is Right here, Nothing is Left here” er titlen - og titelværket –på udstillingen, og allerede i titlen er der noget galt med logikken, idet ordet RIGHT befinder sig til venstre i sætningen, mens ordet LEFT befinder sig til højre. 

Titlen kan jo forstås på flere måder:

Én måde kan handle om højre og venstre - om orientering, hvilket går godt i tråd med, at samtlige udstillingens værker beskæftiger sig vejskilte og med disses grundliggende billedsprog. Men ifølge en dom fra Vejdirektoratet viser værkerne vej på en forkert måde. Kunstneren har i hvert fald fået forbud mod at vise værkerne i det offentlige rum - af frygt for trafikuheld.

En anden måde at læse titlen kan være: Intet er, som det bør være her, intet er tilbage her - hvorhenne? i sætningen? på udstillingen? i kunstnerens privatliv? politisk? i galleriet? i Mejlgade? i Århus, i Danmark? i Verden? … 

Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet. Og det at kunstværker eller udstillingstitler er ulogiske eller forvirrende betyder jo ikke, at alt andet i verden ikke samtidigt kan være det.

Og man kan vel også læse ”nothing” som en slags positiv størrelse, som sætningens genstandsled - men den zen-agtige læsning skaber vist bare unødig forvirring. 

samt selvfølgelig kombinationer af de ovennævnte oversættelser.

Anders Bonnesen arbejder pt. på en omfattende udsmykning i Vejle, hvor han omdanner hele gaden Flegmades fortov af betonfliser til en kryds og tværs. Samtidigt med udstillingen hos Charlotte Fogh Gallery kan kunstnerens omfattende værk ”Rejse til mit kammer”, som består af 2.000 togbaneklodser med 4.000 ord opleves på Vejle Kunstmuseum, som en del af deres særudstilling.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket