Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


Nordkystens Kunst Triennale 2016: UKENDT LANDSKAB

Stig L. Andersson, Giamoco Castagnola, Søren Martinsen, Marc Yankus, Gillion Grantsaan, Camilo Ontiveros, Mirjam Thomann, Katja Bjørn, Jesper Dalgaard, m.fl.

05.06.2016 - 14.08.2016
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Lørdag d. 4. juni åbner Nordkystens Kunst Triennale 2016, som er første udgave af en tilbagevendende kunstbegivenhed, der hvert tredje år skal aktivere egnens historie og mangfoldige kulturlandskab i et samarbejde på tværs af kunst- og kulturinstitutioner i Gribskov Kommune.

Triennalen er initieret af KunstHusUdenMure, der har inviteret billedkunstneren Anja Franke til at kuratere Nordkystens Kunst Triennale 2016. Under overskriften UKENDT LANDSKAB_UNKNOWN LANDSCAPE deltager 23 danske og udenlandske kunstnere med hver deres blik på det for dem ukendte landskab langs nordkysten.

De stedsspecifikke værker varierer fra skulpturer, fotografier, malerier over til performances, lyd- og video-installationer og kan opleves i det åbne landskab såvel som på Museum Nordsjælland, Rudolph Tegners Museum & Statuepark og Esrum Kloster & Møllegaard samt Munkeruphus.

På Munkeruphus er vi stolte af at kunne præsentere værker af hele ni internationalt anerkendte kunstnere, der med vidt forskellige baggrunde og tilgange har placeret sig i både de indendørs og udendørs rum på Munkeruphus.

Indenfor kan man bl.a. opleve et stort maleri af kunstneren Søren Martinsen (DK), der afdækker historiske og geografiske facts om et usædvanligt fund gjort fra luften i den nærliggende landsby Pårup. Og for kunstnerne Camilo Ontiveros (MX/US) og Gillion Grantsaan (SME/NL/DK) er det en fælles interesse og bekymring for den nuværende flygtningekrise, der danner afsæt for deres bidrag på triennalen.

Ude i haven dykker Katja Bjørn (DK) ned i jordlagene efter spor fra de mange festlige middage og bordopdækninger, der har fundet sted på Munkeruphus igennem tiden. Og i bunden af Dronninge-kløften har Jesper Dalgaard (DK) bygget en stor organisk og funktionel skulptur, der både indrammer udsigten og inviterer til sociale sammenkomster.

De mange triennale-værker på Munkeruphus indvies lørdag d. 4. juni fra kl. 10 til 11, hvor Nordkystens Kunst Triennale 2016 skydes i gang med morgenkaffe og taler. Herefter går turen videre til nogle af triennalens øvrige sites, der vil være rammen for en række kunst-performances og som dagens klimaks en catwalk udover det sædvanlige i Remisen i Gilleleje.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio