Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Trapholt

Æblehaven 23, 6000 Kolding

MAIL: kunstmuseum@trapholt.dk

TLF: +45 7630 0530

WEB: trapholt.dk

Tirsdag - søndag 10-17, onsdag 10-20


Noget ganske særligt - Trapholts samling anno 2013

29.08.2013 - 16.02.2014


PRESSEMEDDELELSE

På Trapholt har de kigget i arkiverne og spurgt sig selv: "Hvad er egentligt særligt?" Nu stilles spørgsmålet videre til gæsterne på museet, når udstillingen Noget ganske særligt - Trapholts samling anno 2013 åbner den 29. august. Ud af de 5000 værker er 150 værker udvalgt til jubilæumsudstillingen. Anledningen er nemlig, at 2013 er året hvor Trapholt er fyldt 25 år.

Karen Grøn direktør på Trapholt siger: "En museumssamling er noget ganske særligt. Et museum sikrer den danske kunst- og kulturarv, så Danmark har en rig og velbevaret kulturarv. Nu har vi fundet vores vigtigste 150 værker frem og præsenterer dem med en forklaring på, hvad der gør dem interessante. Samtidig beder vi gæsterne om at stemme på deres favoritværk".

Gæsterne kommer til at se både stole, kunst og kunsthåndværk, så besøget både bliver en rejse gennem tid og tendenser.

Stolene præsenteres kronologisk gennem museets "Gade". Ved at opstille stolene på denne måde kan man følge udviklingen af dansk stoledesign op gennem det 20. århundrede. Snedkerhåndværkets udfordringer i starten af århundredet, industriens gennembrud, udviklingen af nye produktionsmetoder og materialer, innovation og refleksion inden for branchen ses tydeligt som bølgebevægelser op gennem århundredet, når stolene på denne måde opstilles i kronologisk orden.

Kunsten vises som en sammenhængende præsentation af dansk maleri og skulptur fra 1900 og frem med særlig betoning af periodens to hovedstrømninger - abstrakt og figurativ kunst. Malerierne er ophængt parvis i dialog med hinanden. Grundstammen i Trapholts kunst stammer fra Kolding Kunstforening, som overdrog sin samling til Trapholt i 1981 ved etablering af den selvejende institution Kunstmuseet Trapholt. Siden er samlingen ad flere omgange blevet styrket på en række områder inden for det 20. århundredes kunst.

Kunsthåndværket præsenteres i udstillingen som de æstetiske objekter og formeksperimenter, det er. Kunsthåndværk har i de senere år udviklet sig til et felt kendetegnet af en særdeles eksperimenterende og udfordrende praksis, hvor materialer, funktion og form sættes til debat. Mange kunsthåndværkere og designere bevæger sig i krydsfeltet mellem kunst og design, hvor der foregår en vekselvirkning mellem avantgardistiske undersøgelser og pragmatisk produktion.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio