Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Niels Larsen Stevns – Slagmaleri

Niels Larsen Stevns

Kurator: Mikael Wivel

29.09.2013 - 23.02.2014


PRESSEMEDDELELSE

Niels Larsen Stevns (1864 -1941) er en af dansk kunsthistories store modernistiske malere. Han har efterladt sig et mangefacetteret værk med storslåede monumentale historiemalerier, landskabsbilleder, akvareller og oliemalerier med motiver fra Cagnes i Sydfrankrig til Borup på Sydsjælland.

Et hovedværk i det offentlige rum
Stevns udmærker sig ved sine stærke kirkeudsmykninger rundt om i Danmark, men freskodekorationen i Hjørring, som han afsluttede i 1936 i en alder af 72 år, står ikke alene frem som et hovedværk i hans egen produktion, men også som et hovedværk i dansk kunst som helhed. KØS viser Stevns' mange og meget forskelligartede forarbejder til selve dekorationen. På den måde kommer udstillingen meget tæt på kunstneren og skildrer hans proces og originale freskoteknik, når han støt og roligt arbejdede sig frem mod en definitiv løsning af en sådan monumental udsmykningsopgave i det offentlige rum.

En lokalkendt vender hjem
Som efternavnet antyder, stammede kunstneren fra Stevns. Han blev født den 9. juli 1864 i Gevnø på Stevns, hvor han gentagne gange vendte hjem for at male.
I sommeren 1935 afventede Stevns, at arbejdet med den store freskodekoration i Hjørring skulle begynde, og han besluttede derfor at tilbringe sommeren med at male landskaber i Borup på Sydsjælland, nær Køge - malerier der i dag betegnes som nogle af de prægtigste landskabsmalerier i dansk kunst. Det er derfor en stor fornøjelse, at KØS nu får mulighed for at vise værker af en lokal kunstner med genkendelige motiver fra nærområdet som f.eks. Kimmerslev Sø og Kimmerslev Kirke.

Fakta om udstillingen
Udover et omfattende materiale fra Statens Museum for Kunst lånes der værker fra museer, institutioner og private i ind- og udland.

Udstillingen er kurateret af Stevns-specialist, dr. phil i kunsthistorie og kunstkritiker Mikael Wivel.

Niels Larsen Stevns - Slagmaleri har netop været vist på Vendsyssel Kunstmuseum med titlen Slagmaleri - Stevns i Hjørring 4. maj - 1. september 2013.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket