Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


New Paintings

Morten Schelde

20.05.2017 - 01.07.2017
FACEBOOKEVENT


Morten Schelde: The Bridge, 2017, 134 x 270 cm, oil on canvas.

Morten Schelde: The Giant, 2017, 200 x 300 cm, oil on canvas.

Morten Schelde: The Hunter, 2017, 120 x 150 cm, oil on canvas.

PRESSEMEDDELELSE

Morten Scheldes første soloudstilling New Paintings hos Hans Alf Gallery er en melodisk og tankevækkende udforskning af det moderne menneskes forhold til naturen. 

Organiske, smeltende landskaber. Forskudte universer fra den private dagligstue til det store kosmos. Mennesker, der vandrer som kæmper gennem landskabet, som samtidig forløser, favner og frisætter dem. Mennesker, der eksisterer i helheden mellem himmel og jord.

Udstillingen New Paintings demonstrerer til fulde Morten Scheldes evner som maler: Her flyder det figurative prunkløst og umærkeligt over i det abstrakte. Snart forholder vi os rationelt til genkendelige figurer, snart må vi møde billederne mere intuitivt.

Og denne vekslen mellem det rationelle og det intuitive er ganske karakteristisk for Morten Scheldes værker. De fremstår legende, urovækkende og animerende på én og samme tid. Schelde er en kunstner, der bevæger og vækker os med det håb, at beskueren åbner og engagerer sig i mødet med maleriet. Her males ikke efter opskrift, men ud af åbenhed og med en vilje til at investere sig selv i hvert enkelt strøg.

Morten Schelde er især kendt for sine røde blyantstegninger i store formater: Gådefulde huse, der synes at svæve mellem himmel og jord, eller udsigter til landskaber, hvor renæssancen møder Teletubbies. Scheldes motiver rummer både klassiske danske designikoner, maritime og naturvidenskabelige emner – alt skraveret og tegnet i insisterende Schelde-rødt. Den røde farve inviterer os ind i en monokrom verden med en dragende kraft og gådefuld mystik, som gør hans værker letgenkendelige.

Udstillingen hos Hans Alf Gallery viser, hvordan Schelde behersker det forskudte perspektiv. I flere af hans værker blander det figurative sig med det abstrakte, og vi oplever, at samme billede kan veksle mellem flere rum: Snart er vi ude, snart er vi inde; vi bevæger os i landskabet og i dagligstuen; mellem realisme og surrealisme. Ubesværet forføres vi og bevæger os mellem forskellige rum og skalaforhold, som vi ellers kun genkender fra vores erindring. Som når en duft eller en lyd pludselig hensætter os til barndommen. Billederne giver visuelt sprog til den måde, vi opfatter verden på – de mentale forskydninger af erindringer i rum, der med lethed indlejrer sig i hinanden som minder, drømme, ønsker. Scheldes malerier udgør en helhed af opfattelser, der eksisterer i os som udtryk for vores tilstedeværelse i verden - de indre spor af vores ydre verden.

Morten Schelde er født i 1972 i København og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2001.

Schelde har haft soloudstillinger på bl.a. Gl. Strand i 2014, Rønnebæksholm i 2010 og Vestsjællands Kunstmuseum i 2007, og hans værker er at finde på Louisiana, Arken, Statens Museum for Kunst, Vestsjælllands Kunstmuseum og Museum der Bildenden Künste in Leipzig, samt i adskillige toneangivende private samlinger.

Sammen med bl.a. John Kørner, Tal R, Olafur Eliasson og Erik A. Frandsen var Morten Schelde i 2010 med til at udsmykke Frederik d 8.'s Palæ.

New Paintings er Morten Scheldes første soloudstilling hos Hans Alf Gallery.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole