Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Lars Olsen

Uplandsgade 56, 2300 København S

MAIL: info@gallerilarsolsen.com

TLF: +45 3257 5024

WEB: gallerilarsolsen.com/

Onsdag - lørdag 12-17


New paintings

Håkan Bengtsson

15.12.2012 - 26.01.2013


PRESSEMEDDELELSE

De udstillede kunstværker på Galleri Lars Olsen kan inddeles i to kategorier.

Den første kategori består af maleri på lærred og træ, hvor mange linjer forbindes til en helhed. Disse værker vokser frem af arbejdsprocessen og kan indeles i tre faser: balance - ubalance - balance. Jeg starter med en striks opbygning som jeg siden tilfører en masse linjer, der giver liv og dybde til værkerne. Sidste del af processen består i at finde vej tilbage til en balance, hvor det ydre og helheden balanceres og tilføres et koncentreret, sammenhængende udtryk.

Den anden kategori af udstillede værker består af tegninger på træ (MDF), hvor jeg arbejder ud fra et forbillede og opbygger værket ved at påføre lag på lag, som tynde hinder, af kridt og grafit. Den type arbejde har en grænseflade til maleriet. Og til forskel fra den første kategori er linjens stringente præcision uhyre vigtig; der er ikke plads til fejltagelser. Her er ingen dissonanser, men en transparens, som giver liv mod træoverfladen og mod til ydre flader.

Alle min værker handler om linjen, overfladen og det subtile/kontemplative.

HB / Dec 2012

Håkan Bengtsson, 1952 er født i Sölvesborg, Sverige og uddannet på Kristianstad Art Academy, Royal Academy of Art, Stockholm og Malmö Art Academy. Han har udstillet på museer og konstaller i Sverige og på gallerier internationalt. Han er repræsenteret på Museer i Sverige, heriblandt Göteborgs kunstmuseum, Helsingborgs museer/Dunkers Kulturhus og Statens Konstråd og deltog i Carnigie Art Aweard 2001-2002. Hans udstilling på galleri Lars Olsen er hans første i Danmark.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio