Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

The Plant

Raffinaderivej 22, København S

Mandag - fredag 15 - 19, lørdag - søndag 11 - 16


Never Tomorrow

Mikael B

07.10.2018 - 20.10.2018
FACEBOOKEVENT


Mikael B, Never Tomorrow, THE PLANT

Mikael B: Never Tomorrow (installation view), 2018.

Mikael B, Never Tomorrow, THE PLANT

Mikael B: Never Tomorrow (installation view), 2018.

Mikael B, Never Tomorrow, THE PLANT

Mikael B: Never Tomorrow (installation view), 2018.

Mikael B, Never Tomorrow, THE PLANT

Mikael B: Never Tomorrow (installation view), 2018.

Mikael B, Never Tomorrow, THE PLANT

Mikael B: Never Tomorrow (installation view), 2018.

Mikael B, Never Tomorrow, THE PLANT

Mikael B: Never Tomorrow (installation view), 2018.

Mikael B, Never Tomorrow, THE PLANT

Mikael B: Never Tomorrow (installation view), 2018.

Mikael B, Never Tomorrow, THE PLANT

Mikael B: Never Tomorrow (installation view), 2018.

PRESSEMEDDELELSE

Mikael B er en anderkendt, ekspressiv, international kunstner – han tror på muligheder frem for begrænsninger, hvilket gennemsyrer hans kunst og karriere. Studiet ligger i Los Angeles, USA, hvor han på kort tid har opnået en eksplosiv succes og høstet stor international anderkendelse, som kun de  este kan drømme om. De mange indtryk fra den frisindede kulturelle mangfoldighed, man finder i Los Angeles, har givet hans kreative evner rum til at udfolde sig“.

"Jeg har hele livet grebet muligheden og truffet vilde beslutninger, der har ført mig til enestående steder og oplevelser. Jeg har aldrig været bange for faldet, men rejst mig op igen endnu stærkere end før. Det handler om at gribe muligheden, øjeblikket og kaste os ud i livet i dag - ikke i morgen."
— Mikael B

Mikael B er mester i at omdanne indtryk og oplevelser til et abstrakt formsprog, der emmer af energi og glæde, når han skaber sine konceptuelle kunstværker med spray og akryl. Udstillingen Never Tomorrow bliver den mest alsidige og kontrastfyldte soloudstilling, der sidestiller et bredt spektrum af udfordrende undersøgelser i teknikker og materialer fra de traditionelle lærreder til arbejde på pap, træ og metal. Fra værker i guld og fluorescerende farver til installationer og skulpturer som en kølerhjelm fra en Ferrari California, skabt i samarbejde med velgørenhedsorganisationen CoolUnite. En ikonisk, elegant og sporty Ferrari-model, der symbolsk understreger Mikael B’s accelererende karriere – en karriere og en kunstnerisk praksis, der siden udstillingssuccessen på Papirøen i København i 2016, er blevet langt mere alsidig og nytænkende. Her midt i succesen, godt på vej mod stjernerne, vender Mikael B nu tilbage til Dannmark med en serie nye værker, skabt i studiet i Los Angeles og sendt direkte til Københavns unikke, industrielle space The Plant. Her midt på Københavns volde grænsende op til Christianshavn, med udsigt ind over byen i et nybygget område, men hvor den gamle rå og industrielle autenticitet stadig eksisterer, folder Mikael B’s til dato største og mest omfangsrige udstilling sig ud.

“Med udstillingen Never Tomorrow opfordrer jeg til, at vi griber øjeblikket og sætter fokus på ting, der betyder noget for os nu her - ikke i morgen! Kast dig ud i nye beslutninger, der kan ændre dit eller andres liv for altid.”
— Mikael B

ET EKSPRESSIVT UNIVERS
Kalejdoskopiske scenarier, eksistentielle spørgsmål og kunsthistoriske referencer hvirvles op i Mikael B’s tredive nye ekspressive værker på soloudstillingen. Værkerne fremstår som et inspirerende drømmesyn, der viser en verden, som er levende og energisk på den ene side, og aggressiv og eksploderende på den anden. Mikael B skaber værker, der taler direkte til beskueren – det er kunst, vi træder ind i og sanser med hele vores krop. Helt bevidst udfordrer, leger og side- stiller kunstneren kunsthistoriske referencer fra barok til kubisme og futuristernes fascination for bevægelse og fart, men overført til et unikt formsprog, der udtrykkes i et så kontemporært materiale som spraymaling.

Kunstnerens serie Cloudscapes er som en moderne fortolkning af barokkens overdådige loftmalerier, hvor himlen åbner sig mod en uendelig guddommelighed. En kunstretning, der er kendetegnet ved drama og storhed i et pirrende let a æseligt og sanseligt formsprog. Dette drama og denne sanselighed ses ligeledes i en moderne udgave i de ekspressive himmelrum i Cloudscapes, der præger udstillingen. Serien viser aggressive geometriske former, der splintres ud i det åbne hvide intet, og efterlader et rum til re eksion. Den geometrisk fragmenterede billedfremstilling sender ligeledes referencer til kubismens opbrydning af billed aden og centralmotivet, der omdannes til klare geometriske komponenter i monokromatiske farver og kontraster.

“Da jeg første gang skiftede bekendtskab med Mikael B’s kunst, så jeg kombinationen af alt, hvad jeg elsker: den urbane stil, som man kender fra New Yorks undergrundsmetro tilbage i 80’erne, de frit ydende farver, der på magisk vis smelter sammen, ligesom man ser hos Sam Francis og hans meditative værker inspireret af den japanske kunst og kultur. Eller de geometriske  gurer og former i stil med Sol LeWitt, der  ytter øjet med en minimalistisk kraft. Jeg tænkte; ”Hvordan formår han at få det til at fungere og så på én og samme tid?” Mikael B bryder de kunstneriske grænser og jeg kan ikke vente med at se, hvad fremtiden bringer.”
— Brian Swarts, President Taglialatella Galleries

Mikael B har alle dage ønsket at bryde med de traditionelle normer og regler samfundet har bygget op – han er sin egen, der indtager verden med storm, men med en bevidsthed om at være tilstede og handle i nuet. Denne bevidsthed gennemsyrer hans værker, og opleves i de geometrisk fragmenterede landskaber, der med deres usynlige altomfattende kraft både truer med den uendelige tomhed og understreger et poetisk rum for re eksion og derved vigtigheden af, at vi husker at leve og gribe nuet. Den spirituelle leder Dalai Lama har udtalt; Der er kun to dage i hvert år, hvor intet kan ændres. Den ene kaldet i går, den anden i morgen – så i dag er den rigtige dag til at elske, tro og leve. Et udtryk, der minder os om, at vi skal leve i nuet og gribe chancen – det er i dag vi kan handle, ikke i går, og morgendagen er uforudsigelig, derfor er øjeblikket det, som skal gribes, og det som efterlader os med uanede muligheder. Mikael B hylder modet, viljestyrken og fokus. Det er de vigtigste ingredienser i et godt liv. En inspire- rende, modig livsanskuelse, som kunstneren udlever og deler ud af gennem sine værker i udstillingen Never Tomorrow.

Udstillingen Never Tomorrow kan opleves fra 6. -20. oktober og i forbindelse med åbningen vil kunstnerens seneste publikation afsløres. En rigt illustreret kunstbog, der tager læseren med helt fra karrierens begyndelse og frem til i dag – en inspirerende fortælling, der i ord og billeder kommer helt tæt på kunstneren Mikael B.

Uddrag fra bogens forord:
“Mikaels kunst har en unik og genkendelig energi og en evne til at drage beskueren dybt ind i hans univers, så beskueren bliver grebet af og forbliver i Mikaels univers. Det er svært at forlade maleriet og man kan blive ved med at  nde nye detaljer i hans malerier. Den teknik og malestil er Mikaels egen og det gør Mikael til Mikael B.”
— Jens-Peter Brask, Art advisor og kunstsamler.

KORT OM KUNSTNEREN
Mikael Brandrup (f. 1984 Tuse Næs, Danmark) bor og arbejder i Los Angeles, USA. Fra 2008 – 2013 grundlagde og drev han designbureauet IDentity Provided. I 2013 etablerede han Mikael B Design Inc., der førte til, at han i 2014  yttede permanent til Los Angeles. Mikael B har udstillet både nationalt og internationalt med hovedvægt på den amerikanske kunstscene, samt skabt adskillige vægmalerier i primært USA herunder Los Angeles. Mikael B har skabt en række kunstprojekter for virksomheder som Google, Nike, American Express, LinkedIn, Heineken, m. . mens han ved SLS Brickell i Miami har modi ceret et af Philippe Starcks mest ikoniske designs. Mikael B taler direkte til sit publikum, og har mere end en kvart million følgere på sociale medier som Facebook og Instagram.

Skriv kommentar