Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Music on My Mind

Kasper Eistrup, Graham Dolphin, Ben Venum, Thorgej Steen Hansen, Celie Falières, Christian Finne, Anika Lori, Jasper Sebastian Stürup, Vinyl Terror & Horror, Ragnar Persson, Søren Behncke, Rachel Cattle, Rose Eken, Jonas Liveröd

24.08.2013 - 21.09.2013


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere udstillingen Music on My Mind. Udstillingens tema er musik i bredeste forstand og viser værker af en række danske og internationale billedkunstnere, hvis arbejde kredser om musik eller omvendt værker af musikere der også arbejder med billedkunst.

Musik er et medie, der ofte giver genlyd i samtidskunsten. Den er identitetsskabende og en fællesnævner, der både deler og knytter os sammen. Men musikkens indflydelse på billedkunstnere og deres arbejde er hverken ny eller overraskende. Fra Kandinskys og Piet Mondrians abstrakte former inspirerede af 1940'ernes upbeat boogie woogie blues, over 1950′ernes popkultur med f.eks. med Andy Warhols berømte "banan cover" for Velvet Underground, - der i dag fremstår ikonisk i både musikhistorien og den moderne kunst - løber der en streng, som har rodfæstet sig i nutidens kunst.

Music On My Mind viser værker af en række yngre kunstnere, som sætter fokus på musikkens rolle i samtidskunsten i dag. Mange af samtidens kunstnere er inspirerede af musik og inkorporerer direkte musik, instrumenter og musikalske elementer som rytme og komposition i deres kunst. Eller de iscenesætter musikkens kontekst og miljø omkring f.eks. musikvideoer, band-og fankultur. Ud over at være billedkunstnere er mange også musikere, performere, dj's, bandmedlemmer eller komponister.

Udstillingen består af værker fra kunstnere fra USA, Sverige, Storbritannien, Frankrig og Danmark og spænder over forskellige udtryksformer som maleri, keramik, skulptur, tegning, video og lydinstallationer.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio