Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Mur Hæk Hegn

Søren Dahlgaard, Søren Behncke, Christian Schmidt-Rasmussen

05.05.2013 - 15.09.2013
FACEBOOKEVENT


Søren Dahlgaard: Rystehæk, 2013. Foto: Hans Peter Auken Beck.

Søren Dahlgaard: Roterende hæk, 2013. Foto: Hans Peter Auken Beck.

Søren Dahlgaard: Op ned hæk oppe, 2013. Foto: Hans Peter Auken Beck.

Søren Dahlgaard: Monument hæk, 2013. Foto: Hans Peter Auken Beck.

Søren Behncke: Poseflet Navneklud Køge, 2013. Foto: Hans Peter Auken Beck.

Søren Behncke: Poseflet Navneklud Køge, 2013. Foto: Hans Peter Auken Beck.

Søren Behncke: Poseflet Navneklud Køge, 2013. Foto: Hans Peter Auken Beck.

Christian Schmidt-Rasmussen: Vi lever på ruinerne af en glorværdig fremtid, 2013.

Christian Schmidt-Rasmussen: Vi lever på ruinerne af en glorværdig fremtid, 2013.

Christian Schmidt-Rasmussen: Vi lever på ruinerne af en glorværdig fremtid (forstudie), 2012.

Christian Schmidt-Rasmussen: Vi lever på ruinerne af en glorværdig fremtid (forstudie), 2012.

PRESSEMEDDELELSE

Oplev et gigantisk 32 meter langt murværk med alternative visioner for Køge, finurlige og interaktive hække, der dukker op, hvor man mindst forventer det og et trådhegn dekoreret med en poseflettet navneklud i mammutstørrelse. Det sker, når KØS igen rykker ud i byrummet og præsenterer 2 km udendørs kunstudstilling med titlen MUR HÆK HEGN. Kunstnerne Søren Dahlgaard, Posemanden alias Søren Behncke og Christian Schmidt-Rasmussen udforsker det offentlige rums vægge: Muren, hækken og hegnet.

Muren, hækken og hegnet er vægge, vi kender fra det offentlige rum. Til daglig adskiller, afspærrer og skaber de rummene omkring os. Udstillingen MUR HÆK HEGN tager udgangspunkt i det offentlige rums vægge og lader tre kunstnere benytte og bearbejde dem på nye måder. Hvad sker der, når den velkendte hæk, der som regel adskiller privat og offentligt rum flyttes ud af sin normale funktion og optræder selvstændigt og interaktivt rundt omkring i byen? Hvad og hvordan vil en kunstner fortælle os om Køges fremtid, når han får stillet 32 x 4,5 meter mur til sin rådighed? Og hvad kan et stort trådhegn bruges til som bund for flette-kunst til og om Køge som by og sted?

Ængstelige hække og lokale broderier
På ruten møder vi en serie hække-skulpturer, skabt af kunstneren Søren Dahlgaard. Hækkene er sjove, sære og tiltrækkende, fordi de er interaktive og enten ryster, drejer eller vokser, når man kommer tæt på. Og så leger kunstneren samtidigt med hækkens symbolik: Borgerligheden, angsten for "naboen" og skellet mellem privat og offentlig. Men hvad sker der med ideen om hækken, når den fx placeres alene på havnen i et område på vej fra industri til boligkvarter? Når den ophøjes på en piedestal, som var den et monument, eller når den ryster ængsteligt foran indgangen til kunstmuseet? Det kan man opleve her. Søren Behncke alias Posemanden har byttet pensler og maling ud med plastikposer og dekoreret et stort trådhegn med billedbroderier fra antikken til vores dages Køge: græsk-romerske mosaikker, 80'ernes arkadespil og lokale broderimønstre hentet i lokalmuseets arkiver flettes ind i hegnets felter - i øvrigt hjulpet af medlemmer fra DR's Kunstklub.

Diskret antropolog i Køge
Ruten kulminerer med kunstneren Christian Schmidt-Rasmussens kæmpemæssige 32 meter lange murværk bestående af 16 farverige tableauer med fokus på byens skjulte mytologier, vores forestillinger, forventninger og mulige visioner om dens udvikling. Gennem en lang proces, har Christian Schmidt-Rasmussen først som en diskret antropolog researchet og indsamlet materiale i Køge ved at gå rundt og fotografere byen og dens borgere. Fotografierne, der er skabt analogt, Side 2 er blevet fremkaldt og klippet op til diverse delelementer, indsat i 16 små tableauer, der hver især er bygget op i bl.a. pap, ler og papir i kunstnerens atelier. Tableauerne er herefter fotograferet og bearbejdet til de 16 gigantiske foto-kollager, muren består af. Der er tale om Christian Schmidt-Rasmussens til dato største kunstværk, en nyudviklet kunstnerisk teknik fra hans side og en på én gang humoristisk, realistisk og absurd vision for fremtidens Køge, og for byerne omkring os i det hele taget - indeholdende alt fra et kommunalt rumprogram til regnvejr.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole