Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Efter et nyt Minut

Vestergade 30, st.tv 9300 Sæby


Motus, Ictus

Anders Bülow

04.05.2019 - 31.05.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Anders Bülow (1983, DK) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2011 og arbejder i et krydsfelt mellem maleri og skulptur. I rummene hænger fre store billedobjekter hvert bestående af to trælister indsat med sandblæst glas foran et farvet relieftryk. Man kan ane en krop bagved og igennem aftegningerne; en slags kontrollerede antydninger af frosset gestik.

Udstillingens titel Motus, Ictus er oversat fra det engelske Gesture, Strokes., Bülows arbejdstitel i en længere periode. Ordene præger de statiske og alligevel kropslige billeder med armen, eller håndens bløde bevægelse; et strøg, eller et kærtegn, visualiseret som en skåret revne i den halvgennemskinnelige overfade. Oversættelsen mellem dansk, engelsk og latin bliver i sig selv en bevægelse mod det skjulte, det tildækkede - men der er huller, revner og indsyn til det bagvedliggende hvad.

Billederne ændrer sig som man bevæger sig i forhold til dem, man forhindres i at se hele billedet på én gang, og man må selv stykke det sammen gennem at undersøge det fra forskellige vinkler. Med kroppen i rummet, i forhold til faden og det bagvedliggende, muliggøres en fysisk spørgen til begærets erfaring og dets potentiale som grænseoverskridende, forbudt og ambivalent men samtidig som et (primal)behov, der muliggør nye erfaringer og erkendelser.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole