Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

OK Corral

Rolighedsvej 9, 1958 Frederiksberg

MAIL: okcorralexhibit@gmail.com

TLF: +45 4162 1987

WEB: okcorral.dk

Onsdag - lørdag kl. 13-17


Monologue

Sam Derounian

30.04.2013 - 04.05.2013
FACEBOOKEVENT


Sam Derounian: Monologue, 2013. Installation view.

Sam Derounian: Monologue Pt. 1 Cast Concrete, 2013.

Sam Derounian: Monologue Pt. 1 Cast Concrete, 2013.

Sam Derounian: Monologue Pt. 2 Cast Concrete, 2013.

Sam Derounian: Monologue Pt. 2 Cast Concrete, 2013.

Sam Derounian: Monologue Pt. 3 Cast Concrete, 2013.

Sam Derounian: Monologue Pt. 4 Cast Concrete, 2013.

Sam Derounian: Monologue Cast Concrete, 2013.

Sam Derounian: Monologue Cast Concrete, 2013.

Sam Derounian: Monologue, 2013. Installation view.

PRESSEMEDDELELSE

Om Udstillingen
Monologue, som er titlen på udstillingen, refererer til situationen, når en skuespiller henvender sig direkte til sit publikum, uden at andre karakterer er involverede. Skuespilleren videregiver informationer, som kommer til udtryk igennem tanker eller bekymringer i et teaterstykke eller en anden fortælling på det givne tidspunkt, hvor monologen finder sted. I denne sammenhæng er titlen en humoristisk anerkendelse og afvigelse fra den traditionelle kunstnerrolle, som er meget lig den rolle, der svarer til en aktør i en monolog - videregivelse af personlige tanker og bekymringer på en åbenhjertig og stemningsfuld måde. I denne sammenhæng fokuserer 'monologue' på tvivlsomme associationer af ordet, som en vandring eller selvreflekterende måde at sætte spørgsmålstegn ved karakteren af moderne kunst, kunstneren og de problematikker, der opstår af selvudfoldelser.

Udstillingen består af betonskulpturer baseret på postmaleriske abstrakte modernistiske kompositioner i basrelief. Kompositionerne gengives i tunge blokke med bevidst klodsede manerer, som erkender de problematikker, der opstår i udviklingen af et puristisk visuelt sprog. Faktisk hentyder den åbenlyse brug af et 'formelt' sprog bevidst til et kritisk forældet utopisk modernistisk formsprog og disses ideologi. Værkerne vedrører det punkt, hvor sproget nedbrydes, eksemplificeret i kunsthistoriske vilkår og postmaleriske abstraktioner, som er besat af Clement Greenbergs forestilling om medium specifik renhed, som uundgåeligt blev skulpturelt (f.eks. med brug af formede lærreder), og dermed modsiger egne principper. Skulpturerne er tilbagevendende humoristiske udtryk i en nutidig kontekst, som teatraliserer formen gennem objektiveringen.

Om kunstneren
Sam Derounian (født i Hexham, England 1987) er en britisk kunstner, som pt. bor og arbejder i København. Siden han blev færdiguddannet fra Glasgow School of Art i 2011 har han udstillet bredt i Storbritannien. Af seneste udstillinger kan blandt andre nævnes Guerre-en-scene Glasgow Project Room, Scottish Survey Show Transmission Gallery og Masterslice The Duchy Gallery. Dette er Sam Derounians første udstilling i Danmark.

Om OK Corral
OK Corral er et kunstnerdrevet projektrum og atelierfællesskab af samme navn, der har til huse i Rød Lagerbygning, en tidligere værkstedsbygning i Carlsberg Byen, København. Spændvidden i OK Corrals interdisciplinære projekter går fra solo- og gruppeudstillinger med nationale og internationale billedkunstnere, åbent universitet til samarbejde med andre lokale og internationale kunstnerdrevne rum.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum