Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2, 1051 København K

MAIL: info@kunsthalcharlottenborg.dk

TLF: +45 3313 4022

FAX: +45 4533 1425

WEB: kunsthalcharlottenborg.dk

Tirsdag - fredag 12-20, lørdag - søndag 11-17


Monografi: John Kørner

John Kørner

02.03.2018 -
FACEBOOKEVENT


Forlaget Roulette Russe udgiver monografien JOHN KØRNER, der til dato er den mest omfattende udgivelse om kunstneren. John Kørner (f. 1967) er af væsentlig betydning på den danske kunstscene, og i forlængelse af adskillige udstillinger på dansk jord bryder han netop nu igennem internationalt med store soloudstillinger i Finland og Belgien. 

Kørner forener det klassiske landskabsmaleri med motiver fra en til tider brutal virkelighed i sin billedverden, hvor sociale og politiske emner materialiseres som problemer af både lokal og global karakter. I monografien fremhæves Kørner som multikunstner, der dog har fastholdt maleriet som den billedform, han viser en uforbeholden tillid til. Kørners farverige malerier, skulpturer, grafik og installationer bringer læseren helt ind i kunstnerens mangeårige oevre. I samtale med Marie Nipper, der kuraterede Kørners store retrospektive udstilling Altid mange problemer på Kunsthal Charlottenborg i 2017, fortæller Kørner om sin lyst til at formulere sig i rumlige installationer, der rækker ud over lærredets traditionelle grænser, og om de dramatiske højdepunkter og begivenheder, der til stadighed påvirker ham: 

Ofte giver vi ikke os selv lov til at tale om skønhed, når vi taler om noget, der er dramatisk eller farligt. De store kræfter ligger både i det farlige og i det skønne. Det dramatiske blandet med skønheden er for mig det absolutte udsagn. (John Kørner)

Kurator Max Andrews (frieze) og kunstkritiker Oliver Basciano (ArtReview) reflekterer i de to essays “Kørner-problemet” og “Det gode med det onde” over Kørners mangeårige arbejde med `problemet´ som gennemgående figur. På både godt og ondt hører problemer med til det at være i verden. Problemer er vigtige, for både mennesket og kunsten.

Boglanceringen afholdes i kantinen på Kunsthal Charlottenborg fredag d. 2. marts 2018 fra kl. 16:30. Kørner vil være tilstede på aftenen, og bogen sælges til en særpris på 300 kr. på aftenen.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio