Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal 44 Møen

Fanefjordgade 44, 4792 Askeby

MAIL: info@44moen.dk

TLF: +45 2392 7119

WEB: 44moen.dk

Onsdag - søndag 11-17


Møenlight Sonata

Nevin Aladag, Darren Almond, Rosa Barba, KP Brehmer, Olga Chernyshova, Dorothee Diebold, Maria Eichhorn, Ayşe Erkmen, Ceal Floyer, Pravdoliub Ivanov, Till Junkel, Jaroslaw Kozlowski, Imi Knoebel, Daniel Knorr, David Krippendorff, Alicja Kwade, Simon Lewis, Sine Lewis, Bjørn Nørgaard, Navid Nuur, Alexandra Paperno, Nam June Paik, Dan Perjovschi, Sigmar Polke, Sophia Pompéry, Ursula Reuter Christiansen, Superflex, Simon Starling, Mariana Vassileva, Els Vos, Lawrence Weiner, Maaria Wirkkala

03.06.2018 - 09.09.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Nattehimlen over Møn er helt fantastisk. På en klar aften kan man tælle 5000 stjerner, mens der til sammenligning kun kan ses 100 i København. Møn er én ud af ti "Dark Sky Parks" i Europa og den første i Skandinavien. Øen fik denne status på grund af indbyggernes omhyggelige håndtering af lysforurening. I årets udstilling har kunstnerne arbejdet med lys som emne og materiale. Lys, eller dets fravær, er ikke kun et af de ældste emner i kunsthistorien, men også en særlig betingelse for Møn – om dagen, men også om natten.For at fejre sit tiårs jubilæum, har Kunsthal 44Møen sammensat en særlig konstellation af stjerner under den lyriske titel Møenlight Sonata, med henvisning til Beethovens klaversonate nr. 14, som han også kaldte "quasi una fantasia".Blandt andet viser Superflex og Simon Starling fællesværket Blackout der tager udgangspunkt i en Poul Henningsen-lampe fra 1941, som han designede til Tivoli i København under 2. Verdenskrig. Lampen er udformet på en sådan måde at lyset som den udsender, ikke kan ses oppefra. På den måde kunne tivolihaverne forblive åbne på trods af det mørkelægningsforbud som besættelsesmagten havde stillet krav om. Inspireret at denne specifikke lampe skabte kunstnerne en ny lampe, som kan ses i udstillingen.
 


Sophia Pompéry viser Atlas - en situation i et mørkt rum, hvor der hænger et kort af stjerner, i anodiseret alminium der er belyst forfra. Man ser stjernerne på himlen, som en bestrøget overflade, som om der ikke er afstand imellem dem. På kortet er stjernerne afbildet på tværs af et overfladeareal. Og når man kommer endnu tættere på atlaset – genkender man ikke stjernebilledernes navne  –hvor er Mælkevejen? Aquarius? Alle stjernebillederne har fået navne efter hverdagsobjekter.Møenlight Sonata er kurateret af René Block.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole