Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Modern Love

Anders SCRMN Meisner

27.10.2018 - 24.11.2018
FACEBOOKEVENT


Anders Scrmn Meisner, Modern Love, Hans Alf Gallery

Anders SCRMN Meisner: Wild Plans Wild Nature, 2018, 160 x 195 cm., Oil on canvas.

Anders Scrmn Meisner, Modern Love, Hans Alf Gallery

Anders SCRMN Meisner: Scandinavian Date Night, 2018, 150 x 135 cm., Oil on canvas.

Anders Scrmn Meisner, Modern Love, Hans Alf Gallery

Anders SCRMN Meisner: And Finally He Went Back Out To Sea, 2018, 60 x 50cm., Oil on canvas.

PRESSEMEDDELELSE

Fredag d. 26. oktober åbner Anders SCRMN Meisners nye udstilling MODERN LOVE hos Hans Alf Gallery. Udstillingen er kulminationen på flere års intensivt arbejde i atelierets ensomhed, hvor SCRMN har søgt at oversætte sit karakteristiske univers til lærredet, efter i mange år udelukkende at have arbejdet på papir.

Alle, der har fulgt Anders SCRMN Meisner, siden han i 2012 debuterede hos Hans Alf Gallery, ved, at den unge kunstners sælsomme univers har været båret af et fortløbende mellemværende med papiret. I starten tegnede SCRMN direkte på udrevne sider fra leksikale opslagsværker, som han hjembragte fra Amsterdams støvede antikvariater. Sidenhen begyndte han at bearbejde dem til idiosynkratiske collager over den vestlige verdens kulturhistorie med afstikkere til mystikken og det stærkt personlige.

I udstillingerne ”The World Was Weird” og især ”Under Distant Palm Trees” blev de antikvariske ark i stigende grad limet sammen til gigantiske ”lærreder”, som SCRMN bemalede med koncis og farvemættet gouache, der ledte tankerne hen på Matisse og mere samtidige kunstnere som eksempelvis Geoff Mcfetridge. Hans udvikling har på den måde været umiskendelig.

I MODERN LOVE har SCRMN taget det endegyldige skridt fra papir til lærred. Mere end to års koncentreret arbejde er lagt i tilblivelsen af det, som er endt med 15 ekstremt personlige, poetiske og ikke mindst sidestykkeløse værker. For selvom elskere og brugere af kunsten ynder at trække paralleller, er der ikke rigtigt noget, der virkelig ligner SCRMNs billedsprog. Er han et epigon, findes forlægget alene i et fjernt parallelunivers, hvor mennesker males som naivistiske silhuetter, verden er todimensionel, alle farver er æggeblommedybe, og forelskelse stadig eksisterer i sin reneste, mest esoteriske inkarnation.

Med sin nye værkkreds har SCRMN påtaget sig den for en mand utaknemmelige opgave at skildre kærlighed fra en kvindes perspektiv. Ifølge kunstneren selv er det dog ikke et spørgsmål om at føle det samme som en kvinde eller foregive at forstå hende, men snarere minutiøst og nænsomt at beskrive dét, han ser; at gå til emnet uden forudsætninger som en videnskabsmand uhildet til sin materie. Hensigten er at fange en særlig styrke, ømhed og kompleksitet, som SCRMN mener findes hos det modsatte køn – men som han også samtidig anerkender måske kun eksisterer i den skildrendes blik.

Kunsthistorien er spækket med passivt poserende kvindeskikkelser, der kun i ringe grad interagerer med deres omgivelser, og som kun antydningsvis synes at gemme på et indre liv. I MODERN LOVE forsøger SCRMN at fjerne sig fra dette ved konsekvent at skildre stærke, selvstændige kvinder, hvis følelsesliv er vildtvoksende men samtidig fremmede for ham, og på den måde får værkerne en næsten voyeuristisk karakter, fordi selve emnerne har en tydelig modvilje mod at lade sig portrættere: De lever deres egne liv, har deres egne agendaer og lader sig ikke uden videre indrullere i den betragtendes univers. Kvinderne er perifært bekendte, mennesker, kunstneren har mødt på sin vej, eller ganske enkelt fremmede.

MODERN LOVE er derfor også historien om en mand, der kigger på en kvinde, som kigger på en mand (eller en anden kvinde, eller ganske enkelt væk). Og af den grund er SCRMN også bevidst om det umulige i sit oprindelige forehavende: I bedste fald fanger han en flig af noget virkeligt / I værste fald ser han blot sin egen refleksion.

Ikke desto mindre er resultatet – projektets umulighed til trods – et ekstremt vedkommende vidnesbyrd om kærlighed og længsel i det 21. århundrede. Med en lidt affekteret omskrivning af det gamle ordsprog kunne man sige, at operationen mislykkedes, men patienten overlevede. For SCRMNs værker er i dén grad i live, og med udstillingen demonstrerer den egensindige kunstner, at han har taget endnu et kvantespring i en i forvejen lovende karriere.

MODERN LOVE åbner d. 26. oktober kl. 17 og kan ses til og med d. 24. november. Alle er velkomne.

Om kunstneren:
Anders SCRMN Meisner (f. 1981) er en dansk billedkunstner. Op igennem sine 20'ere boede SCRMN først i Sevilla og sidenhen 8 år i Amsterdam, hvor han bl.a. ernærede sig som bassist og sanger i et punkband, hvilket gav ham det for sammenhængen lidet flatterende tilnavn. I 2012 flyttede SCRMN tilbage til København, hvor han siden har boet og arbejdet. 

Ud over diverse censurerede udstillinger og internationale messer har SCRMN udstillet på Koldinghus Museum, hos AJG Contemporary i Sevilla, Francis Boeske Projects i Amsterdam og L'inlassable Galerie i både New York og Paris. MODERN LOVE er SCRMNs fjerde solo hos Hans Alf Gallery.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio