Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

WEB: kb.dk

Mandag-fredag 10-19, lørdag 10-17, søndag lukket


Mirror Mirror

Sidse Carstens, Eva Tind, Kristina Søndergaard

10.08.2012 - 22.09.2012
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Den 5. august 2012 er det 50 år siden Marilyn Monroe døde. Det markeres med udstillingen Mirror Mirror i Entrégalleriet.

Udstillingen er en visuel frisættelse af Marilyn Monroe i foto, video og beklædning skabt af billedkunstneren Eva Tind, billedkunstneren Sidse Carstens, og tøjdesigneren Kristina Søndergaard (tidligere Daughters of Style).

Eva Tind undersøger, hvordan kropslig og visuel selviscenesættelse skabes. Hun arbejder med gestikkens form og isolerer og spejler Marilyn Monroes arme i en søgen efter kroppens særlige energi og sprog. Serien af Marilyns armbevægelser har titlen MM-Gestus.

Tøjdesigneren Kristina Søndergaard tager i samarbejde med Eva Tind spejlingen videre i 3D. De har udvalgt fotos fra MM-Gestus og overfører billedernes energi til beklædning, der spejles på kvindekroppen i en serie limited edition beklædninger.

Sidse Carstens arbejder i video og billeder med en visuel og åndelig frisættelse af Marilyn Monroe. Sammen med performancekunstneren Ramona Macho og et spirituelt medie søger hun gennem ritualer og manifestationer at ændre vores kollektive bevidsthed om Marilyn Monroe.

Om kunstnerne
Sidse Carstens er uddannet fra Den Danske Filmskole og arbejder som filminstruktør og billedkunstner. Hun har udstillet både i Danmark og internationalt, hendes værker har bl.a. været vist på ARoS Aarhus Kunstmuseum og Centre Pompidou i Paris. Temaerne i Sidse Carstens værker omhandler transformation og forvandling. Gennem film, video og billeder undersøger hun overgangen mellem fiktion og virkelighed - mellem en indre og en ydre verden.

Kristina Søndergaard er uddannet beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole i 1998. Hun eksperimenterede i de følgende år med beklædningsdesign i designduoen Daughters of Style. De udstillede på nationale og internationale udstillingssteder. Daughters of Style har flere designs repræsenteret i den permanente udstilling på Design Museum Danmark. I de seneste år har hun arbejdet for en lang række danske modefirmaer som Wood Wood, Mads Nørgaard og Bruuns Bazaar.

Eva Tind er billedkunstner og forfatter. Hendes arbejde kredser om identitet. Hun bevæger sig ofte tværæstetisk i krydsfeltet mellem tekst, billede og rum. Hun debuterede som forfatter på forlaget Gyldendal i 2009 med bogen do, en tekstlig og billedmæssig undersøgelse af koreansk og dansk kultur. Bogen fik i 2010 Klaus Rifbjergs Debutantpris for Lyrik af Det Danske Akademi. Værket so af Eva Tind er i øjeblikket udstillet på Statens Museum for Kunst. Hun har tidligere udstillet på blandt andet Kunstnernes Efterårsudstilling og Charlottenborg og senest i Entrégalleriet i forbindelse med hybridbogen eva+adolf i 2010. Hendes tredje bog, romanen Rosenvej, udkommer på Gyldendal i september 2012.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø