Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail


Michael Würtz Overbeck modtager Publikumsprisen på Århus Kunstbygning

25.04.2012 -

Torben Zenth
Publikum har stemt på Århus Kunstbygning. De besøgende på udstillingerne KP, SPRING & SOLO har haft mulighed for at stemme på deres favoritværk eller -kunstner og med 64 ud af de 715 afgivne stemmer gik prisen til Michael Würtz Overbeck, der deltog i SPRING 12 med værket Deconstructing Reality, en installation bygget ind i Århus Kunstbygnings rotunde. Prisen, der er uddelt som et rejselegat på 10.000 kr.

Michael Würtz Overbeck. Foto Jens Moeller Foto: Jens Moeller.

Michael Würtz Overbeck: Deconstructing Reality, 2012. Foto Thomas Knoop Foto: Århus Kunstbygning. Courtesy: Thomas Knoop.

Michael Würtz Overbeck: Deconstructing Reality, 2012. Foto Thomas Knoop Foto: Århus Kunstbygning. Courtesy: Thomas Knoop.

Michael Würtz Overbeck (1982) dimitterede fra Det Fynske Kunstakademi i 2010 og bor og arbejder i København. Han har tidligere udstillet på bl.a. KBH Kunsthal, Kunstnernes Påskeudstilling 2011, Kunstnernes Forårsudstilling på Charlottenborg 2007 og Den Censurerede Udstilling, Filosoffen, 2008.

Publikumsprisen skal ses i sammenhæng med KP-prisen der gik til Marija Griniuk, der udstiller videoværkerne ”Factory” og ”Drums” på KP12.

KP-prisen på 10.000 kr. uddeles til en udstiller på årets KP. Modtageren udpeges af en jury, nedsat af KPs bestyrelse. Juryen består af museumsdirektør ved Aros, Jens Erik Sørensen, rektor ved Det Jyske Kunstakademi, Jesper Rasmussen og formand for KPs bestyrelse, Marianne Markvad.

Udstillingerne kan ses til og med søndag 29. april.

Initiativet til uddelingen af de to priser kommer fra Kunstnernes Påskeudstillings (KP) bestyrelse og Aarhus Stiftstidendes Fond lægger økonomi til.

Skriv kommentar