Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

OK Corral

Rolighedsvej 9, 1958 Frederiksberg

MAIL: okcorralexhibit@gmail.com

TLF: +45 4162 1987

WEB: okcorral.dk

Onsdag - lørdag kl. 13-17


mer/mére

Klara Ström

15.09.2018 - 06.10.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

OK Corral er glade for at kunne præsentere mer/mère, den første danske soloudstilling af den svenske performancekunstner Klara Ström. Udstillingen er baseret på Ströms digtsamling la mer l’amour la mort (hav kærlighed død) og hendes master thesis feeling ultramarine, som begge vil kunne læses i udstillingsrummet. De to tekster cirkler omkring mytologiske, religiøse, historiske og emotionelle symboler på forholdet imellem havet og kvinden.

mer/mére fremstiller havet som et jonisk symbol, et symbol på kvindelig seksualitet. Ordspillet imellem de to franske gloser 'mer' og 'mère', der udtales ens og betyder henholdsvis hav og moder, afslører dele af den mytologiske og religiøse historie, som findes i Ströms arbejde. Sex, power, krop og stemme spiller alle en vigtig rolle i denne udstilling, hvor Ström læser op, synger og performer som en abstrakt figur, der stiger op fra vandet.

mer/mère er en interaktiv installation, en scenografi og en performance. Gulvet er vand og de besøgende kan gå på stier af sten. Der er spredte øer i vandet, platforme for performative handlinger, hvilesteder for de besøgende og figurer, der opstår ud af dybet.

Klara Ström (f. 1990, Tanum, Sverige) er kunstner og skribent og bor i Gøteborg og Oslo. Hun er uddannet fra masterprogrammet i Fine Arts på Konstfack i 2018. Ström bruger sin stemme til at undersøge forhold omkring intimitet, kærlighed, sex, psykologi og sensitivitet. Hun referere til populærkulturelle billeder igennem en kombination af subtile materialer og skarpe ord. Hendes værker har været vist på blandt andet Malmö Konsthall, Moderna Museet, Skånes Konstförening, Galleri Podium, Chart Art Fair, Statens Museum for Kunst, Roskilde Festival og Salts Basel.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole