Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Trapholt

Æblehaven 23, 6000 Kolding

MAIL: kunstmuseum@trapholt.dk

TLF: +45 7630 0530

WEB: trapholt.dk

Tirsdag - søndag 10-17, onsdag 10-20


Membran

Henrik Vibskov

05.01.2016 - 10.04.2016


PRESSEMEDDELELSE

Installationen Membran er en undersøgelse af tekstil som struktur og tekstur gennem en sanselig oppustelig masse i rum.  En membran er et materiale som adskiller to miljøer. Vibskovs membran er en invitation til en lille rejse mellem vores vante verden og værkets indre.

Membran er en undersøgelse af tekstil og nye måder at forstå tekstil, som et sanseligt og konkret mulighedsfelt. I værket smelter rummet sammen med deltagerne. Det bliver svært at skelne mellem hvem der er objekt og subjekt. Tekstil går fra at være et objekt, som man har på kroppen, til at være en form for subjekt, hvis indre opsluger gæsten. Man kan ikke opleve begge dele på en gang. Enten er man inde eller også er man ude.

Siden sin afgang i 2001 fra Central Saint Martins College of Art and Design i London har Henrik Vibskov skabt over 20 kollektioner, som blandt andet forhandles i hans egne 40 butikker over hele verden. Kollektionerne er fyldt med umiskendelige Vibskov´ske detaljer og kontraster. Med inspiration fra både installations- og scenekunsten bygger han på sine catwalks et stemningsunivers op omkring hver kollektion, som ofte rummer en mangfoldighed og variation af leg med etniske og kønsspecifikke detaljer.

Henrik Vibskov modtog i 2012 Statens Kunstfonds udvalg for Kunsthåndværk og designs treårige arbejdsstipendium og den prestigefyldte Torsten og Wanja Söderbergs designpris med udstilling på Röhsska museet i Sverige i 2011.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole