Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Jacob Bjørn

Thorvaldsensgade 33, 8000 Aarhus

MAIL: mail@jacobbjorn.com

TLF: +45 2324 5664

WEB: jacobbjorn.com

Onsdag - fredag kl. 12-18, lørdag kl. 12-16


Media

Nick Theobald, Jennie Jieun Lee, Martin Aagaard Hansen, Ryan Schneider

Kurator: Jens-Peter Brask

18.01.2015 - 21.02.2015
FACEBOOKEVENT


Media (installation view), Galleri Jacob Bjørn, 2015.

Nick Theobald: Nothing left to offer, 2014.

Jennie Jieun Lee: Untitled, 2014.

Martin Aagaard Hansen: Stick Conversation, 2014.

Martin Aagaard Hansen: Stick Conversation, 2014.

Nick Theobald: Another Way, 2014.

Nick Theobald: Bound me free, 2014.

PRESSEMEDDELELSE

Galleri Jacob Bjørn kan med stor glæde præsentere udstillingen Media med fire, for samtiden, væsentlige kunstnere, hvis værker på hver sin måde behandler forskellige kunstneriske tilgangsvinkler til begrebet media.

Udstillingen viser tre amerikanske kunstnere Nick Theobald, Jennie Jieun Lee og Ryan Schneider, samt danske Martin Aagaard Hansen, og er kurateret af kunstsamler og kurator Jens‐Peter Brask. Media indeholder maleri og skulpturelle objekter, og vises i Galleri Jacob Bjørn fra 17. Januar ‐ 21. Februar 2015.

Udstillingens fire kunstnere har alle media som fællesnævner, og hos dem alle tillægges det procesorienterede arbejde med kunsten og værkmediet en vigtig dimension.

Særligt to tendenser gør sig gældende i værkudvalget på Media: Kunstnerne har på forskellig vis foretrukket et abstrakt udtryk, ligesom der er tale om en karakteristisk tilbagevenden til mere traditionelle medier såsom maleri og skulptur. På trods af disse kendetegnende fællestræk, spænder udstillingens værker vidt i indhold, form og størrelse.

Det samlede udtryk er kalejdoskopisk og flerstrenget. Udstillingen præsenterer publikum for åbne og enkle værkkonstellationer, poetiske keramiske portrætter, spektakulære tableauer og animalske billedsprog. Trods variation i indhold og udtryk gælder det for alle kunstnerne, at de udfordrer deres specifikke medie gennem en kritisk og reflekterende tilgang til det indholdsmæssige materiale. MEDIA viser hvordan en progressiv gruppe unge kunstnere definerer hvilke tendenser, der præger kunsten netop nu.

Nick Theobald (f. 1986, USA) er uddannet fra Parsons School of Design i NYC og Central Saint Martins College of Arts and Design i London. Han bor og arbejder i New York City, og har udstillet sine værker på både solo‐ og gruppeudstillinger. Theobald arbejder ud fra en avantgardistisk tradition, hvor han udforsker forskellige sanselige og kontrastfyldte materialer. Bl.a. gul bivoks med hvilket han skaber dristige skulpturer og konceptuelle monokrome malerier. Hans kunst har et lige dele moderne abstrakt og minimalistisk udtryk. Her er der tale om konceptkunst, hvor der ingen facitliste er. Theobald's værker er konkrete på deres egen måde. De rummer en udtalt og intens stoflighed, der appellerer til de menneskelige sanser og gør dem åben for fortolkning.

Jennie Jieun Lee (f. 1991, USA) dimitterede fra Museum of Fine Arts i Boston i 1999. Hendes kunst kendetegnes ved hyper sanselige, groteske og groft bearbejdede keramiske værker. Ved hjælp af flere lag glasur, udtryksfulde farver, bristede og stoflige overflader, omfortolker og redefinerer den koreansk-°©‐amerikanske kunstner traditionelle keramiske former og teknikker. Jieun Lee skildrer historier om smerte, frygt og det menneskelige liv ‐ ofte i form af bizarre og humoristisk masker.

Ryan Schneider (f. 1980, USA) fik sin BFA fra Maryland Institute, College of Art i 2002. Med afsæt i en modernistisk tradition genfortolker den Brooklyn‐baserede kunstner Schneider maleriet som medie. Han anvender en særlig teknik, hvor han skraber lag af mørk maling for at blotlægge lysende motiver. Hans kunst er domineret af mystiske og drømmeagtige scenarier. Ud fra et animalsk billedsprog og en hieroglyflignende symbolik ses kruseduller, psykedeliske mønstre og store, flydende, altseende øjne. Udtrykket er lige dele legende og hypnotisk.

Martin Aagaard Hansen (f. 1988, DK) dimitterer fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i sommeren 2015. Allerede i en tidlig alder begyndte han at arbejde med maleriet som medie. Han tilhører en ny generation af kunstnere, der arbejder ud fra en særlig nysgerrig tilgang til materialet, især indenfor maleri og grafik. Han udforsker og arbejder sig frem til forskellige strukturer og overflader, og lader ofte det endelige værk afgøre ud fra selve arbejdsprocessen. Hans værker spænder fra det abstrakte maleri udført i akvarel med laserende penselstrøg og lyse farver til mørke og mere bastante minimalistiske oliemalerier. Fælles for hans kunst er et poetisk og narrativt udfordrende udtryk.

Jens‐Peter Brask (f. 1972) står bag kurateringen af Media. Han er en initiativrig restauratør i København, og én af Danmarks mest kendte kunstsamlere. Hans samling tæller mere end 2.000 samtidskunstsværker med hovedvægten på lokale kunstnere og USA.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø