Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KANT

St. Kongensgade 3, 1264 København K

TLF: +45 2946 6331

WEB: gallerikant.dk

Tirsdag - fredag 12-18, lørdag 11-16


Measuring Space

Trine Boesen

01.03.2014 - 05.04.2014


Trine Boesen: Exhibition View, 2014.

Trine Boesen: Exhibition View, 2014.

Trine Boesen: Exhibition View, 2014.

Trine Boesen: Exhibition View, 2014.

Trine Boesen: Wanderlust - The Rest, 2014, 150 x 135 cm, Acrylic, pencil & posca on linen.

Trine Boesen: Exhibition View, 2014.

Trine Boesen: Measuring Space - Permanently Temporary, 2014, Variable Dimensions, Acrylic, pencil & posca on linen.

Trine Boesen: Exhibition View, 2014.

Trine Boesen: Exhibition View, 2014.

Trine Boesen: Grey Scale / China in Berlin, 2014, 78 cm diameter, Acrylic, pencil & posca on linen.

Trine Boesen: Grey Scale / Closer, 2014, 90 cm diameter, Acrylic, pencil & posca on linen .

Trine Boesen: Grey Scale / Number, 2014, 110 cm diameter, Acrylic, pencil & posca on linen.

Trine Boesen: Wanderlust - Other Space, 2014, 150 x 135 cm, Acrylic, pencil & posca on linen.

Trine Boesen: Wanderlust - Silenzio, 2014, 120 x 105 cm, Acrylic, pencil & posca on linen.

Trine Boesen: Wanderlust, 2014, 150 x 135 cm, Acrylic, pencil & posca on linen.

PRESSEMEDDELELSE

Measuring Space præsenterer nye malerier af Trine Boesen. Værkerne fremstår som et samlet univers, hvor hele udstillingsrummet inddrages. Med totalinstallationen, der består af en række runde og firkantede værker samt vægmaleri, der strækker sig ud over gulvet, ønsker Boesen at undersøge vores oplevelse af virkelighed og konstruktion, når grænserne mellem de to forskydes og iscenesættes. Alle vante størrelsesforhold er ophævet og nærkontakt mellem ellers uforenelige og adskilte steder er opstået i en ny hybrid verdensorden, hvor det konkrete sagtens kan stå side om side med det metafysiske- fra det offentlige pissoir til verdensrummets sorte huller.

Beskueren mødes af et udstillingsrum, der er opdelt i to. Et grønt rum, hvor maleriserien Wanderlust vises og et hvidt rum prydet af runde malerier, der udgør serien "Grey Scale". Udover malerierne vil man kunne opleve det stedsspecifikke vægmaleri Start with the end.

Fælles for de præsenterede værker er, at der er foregået en markant redigering og forenkling sammenlignet med Boesens tidligere farveeksplosive og deltaljerige surreelle æstetik. Fokus er på geometriske figurer og fragmenter fra vores hverdag, samt på at skabe rumlige og optiske illusioner og et mere flydende formsprog. Nok er der stadig masser af objekter og kakkafonier af pile, skilte og maskindele, men universet er mindre stringent og ordnet, end man tidligere har set hos kunstneren. Med serien "Grey Scale" holder Boesen sig til nuancer af grå og hvid, hvor hun foretager et dokumentarisk snit med elementer fra eksempelvis det københavnske, berlinske og marrakeske bybillede, dog sammensat til et uigennemskueligt og hybridt landskab.

Med Measuring Space peger Trine Boesen på vores behov for at definere og overskue vores verden og på det absurde i at ville kortlægge og opmåle alt - imaginært som fysisk. Som mennesker har vi behov for at konstruere og dokumentere - genstande, mennesker, oplevelser og udsagn - for at kunne forstå, forholde os til og navigere i dette konstante mylder. Men når verden omkring os er kortlagt, hvad så? Vil vi fortsætte med at skabe kontrol og overblik helt ud i det uendelige kosmos rundt om og over os?

Trine Boesen er født i 1972 og uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1997-2002. Boesen er kendt for sine malerier, hvor den motiviske overflod er herskende. Boesen konstruerer sig frem til en motivisk detaljerealisme ved at benytte en slags collageteknik, hvor motivstumper fra forskellige eksisterende billedkilder stykkes sammen til en ny virkelighed. Trine Boesen er bl.a. repræsenteret ved AROS, Kunsten, Vejle Kunstmuseum, Ny Carlsberg Fondet, Nykredit og Albert Knox, New York, US. Se mere på www.trineboesen.com

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø