Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Trapholt

Æblehaven 23, 6000 Kolding

MAIL: kunstmuseum@trapholt.dk

TLF: +45 7630 0530

WEB: trapholt.dk

Tirsdag - søndag 10-17, onsdag 10-20


Maskernes Monument

Isabel Berglund

21.01.2016 - 22.05.2016
FACEBOOKEVENT


Isabel Berglund: Maskernes Monument. Foto: Christoffer Askman. Courtesy: Trapholt.

Isabel Berglund: Det lilla hus i Fredericia. Foto: Christoffer Askman. Courtesy: Trapholt.

Isabel Berglund: Tvillingehuset i Kolding. Foto: Christoffer Askman. Courtesy: Trapholt.

Isabel Berglund: Byporten i Middelfart. Foto: Christoffer Askman. Courtesy: Trapholt.

Isabel Berglund: Tårnet i Billund. Foto: Christoffer Askman. Courtesy: Trapholt.

Isabel Berglund: Trappen i Vejen. Foto: Christoffer Askman. Courtesy: Trapholt.

Isabel Berglund: Huset på huset i Vejle. Foto: Christoffer Askman. Courtesy: Trapholt.

PRESSEMEDDELELSE

6 monumentale kunstværker udformet af internationalt anerkendt kunstner Isabel Berglund og strikket i dialog med hundredevis af borgere på tværs af Trekant­områdets seks byer. De seks monumenter blev skabt i sommeren 2015 og udstilles nu som et samlet værk på Trapholt.

Internationalt anerkendte kunstner og designer Isabel Berglund har i sommeren 2015 arbejdet ihærdigt  sammen med mere end 600 borgere fra Trekantområdet for at strikke seks gigantiske kunstværker til projektet Maskernes Monument.

I Vejle, Middelfart, Kolding, Vejen, Billund og Fredericia dukkede der sommeren over 5 meter høje strikkede kunstværker op på centrale pladser i byerne. Det var kunstmuseet Trapholt og kunstner Isabel Berglund, som officielt stod bag projektet Maskernes Monument. Nu udstilles de imponerende værker som en samlet udstilling på Trapholt.

Isabel Berg­lund er kendt i ind- og udland for sit særegne kunstneriske greb, hvor hun skaber kunstværker gennem workshops med hundredevis af frivillige, som strikker ud fra et koncept udformet i hendes særegne formsprog. Resultatet er spektakulære kunstværker, hvor kunstnerens æstetik kombineres med deltagernes kunsthånd­værksmæssige strikkebidrag. Selv siger Isabel Berglund: "Jeg udfører værker udformet i strik og sammensætter elementer fra såvel strikkens som designindustriens og kunstens verden og twister deres betydning. Mine værker handler om identitet og overflade, som bliver formet af deltagerenes personlige håndaftryk på værket. I Maskernes Monument har mere end 1200 hænder været med, og netop det er med til at give værkerne en fortælling".

En af kongstankerne bag projektet har været at knytte regionen tættere sammen, derfor har de forskellige byer strikket et værk, som bliver opstillet i en anden by - en gave til nabobyen. Huset i Kolding er for eksempel strikket af de frivillige fra Vejle og tanken er, at både deltagere og andre borgere besøger byerne for at se de færdige værker.

Projektet er støttet af Trekantområdets Festuge, Kolding Kommune og Nordea-fonden.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole