Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Malaise

Fredrik Raddum

01.10.2012 -
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

-Hverdagsvolden som naturromantisk pop

Det er en stor fornøjelse for Hans Alf Gallery at præsentere den norske kunstner Fredrik Raddums soloudstilling Malaise. Siden Fredrik Raddum indtog ARoS med særudstillingen Get Lost i 2011, har han markeret sig som en af tidens mest interessante kunstnere, i og uden for Skandinavien.
Fredrik Raddum har udviklet sit helt eget legesyge billedsprog. Udtrykt i blanke polyesterskulpturer, optræder dyr og mennesker, i besynderlige og lattervækkende scenarier. Inspireret af 70'ernes billedbank og Fantomet, Lego og Playmobil skaber Raddum et genkendeligt og forenklet billedsprog, hvor alvorlige temaer pakkes ind i et barnligt og naivt udtryk. Ved hjælp af intelligent humor balancerer Fredrik Raddum konstant på grænsen til samfundssatire, over den særlige nordiske kultur og identitet.

I Malaise bliver hverdagens vold repræsenteret i tegneseriens formsprog. Under skulpturernes lækre overflade kommer myter og ting i spil, der præger det senmoderne menneskes virkelighed. I værket Silent Violent truer en mandshøj kvindefigur, med puder på fødderne, med en boldbat og et udtværet læbestiftsmil. Og i The Tower of Denial rejser et babelstårn af puder sig over den lille mand, der lægger på maven, tynget af selvfornægtelse.

I udstillingens anden del har Fredrik Raddum skabt en serie af syv bronzefigurer, vis titler henviser til den japanske filmgenre Kaidan Eiga. Alle syv værker er skabt ud fra specifikke scener i filmene, og de har alle tydelige faresignaler. De er ikke direkte farlige, men snarere ubekvemme. Fredrik Raddum vækker følelsen af, at der er noget fundamentalt galt. Ubehaget træder lige præcis ind der, hvor modsætninger mødes i form og indhold. Raddums værker befinder sig i det rum, hvor man snubler over sine medbragte forestillinger om det specielt nordiske, og således bliver vores begreber om "hygge" og "hjem" en tragikomisk samfundssatire.

Fredrik Raddum bor og arbejder i Oslo og Beijing. Han er uddannet på The National Academy of Fine Art i Bergen og har udstillet over det meste af Skandinavien. Han er bl.a. repræsenteret på ARoS, Statens Museum for Kunst og Nasjonalmuseet.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø