Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Magnified

Per Morten Abrahamsen

03.03.2018 - 31.03.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Fredag d 2. marts slår vi dørene op til Per Morten Abrahamsens nye udstilling Magnified. Samtidig vises i galleriets projektrum en ny serie værker af den schweiziske maler Frank Fischer.

Per Morten Abrahamsens fotografiske virke har altid været bundet sammen af flere konstante værdier – det radikale, det uortodokse og det grænseoverskridende. Samtidig har det også været præget af en legesyge og en vedvarende udfordring af egne evner og udtryk.

Med udstillingen Magnified skaber Per Morten Abrahamsen nye værker, der går i dialog med tidligere og giver dem nyt liv i et forsøg på at se fremad ved at kigge tilbage.

Abrahamsen er en mester udi det iscenesatte fotografi; med usvigelig præcision og indsigt skaber han tableauer, der repræsenterer en deform og forvrænget virkelighed, hvor mennesket fremstår afmonteret og alene på trods af tilstedeværelsen af andre. Det er i motivets dysfunktionelle undertoner, i værkernes latente uro vi finder fortællingen: Noget er forkert, noget er forskudt; vi væmmes og fascineres i én bevægelse.

Denne bevidste brug af perspektivforskydning og sammenblanding af virkeligheder demonstreres på eksemplarisk vis i den ene af de i alt fire serier, Abrahamsen viser i Magnified: I fire tredimensionelle værker, der – ud over fotografiet – inkorporerer fundne objekter i en form for assemblage, genintroducerer fotografen sine velkendte iscenesættelser i små, klaustrofobiske rum, der på én og samme tid fungerer som foto, maleri og skulptur.

Per Morten Abrahamsen har udstillet nationalt og internationalt på både gallerier og museer; herunder Det Kongelige Bibliotek, Aros, Frederiksborg Slot, Det Nationale Fotomuseum og FNAC Paris. Abrahamsen har endvidere udgivet adskillige bøger – senest Monkey, The Lake and Other Lies i 2017.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket