Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


Lysfest i Roskilde

Karoline H. Larsen, Christian Skjødt, m.fl.

31.10.2014 -


Vi inviterer alle til at gå med i et gruopvækkende sjovt allehelgensoptog gennem Roskildes gader.

Allehelgensaften
Allehelgensaften var oprindeligt en højtid, som symboliserede sommerens slutning og det nye års begyndelse. På denne aften, hvor sløret mellem de levendes og de dødes verden siges at være tyndest, skræmmer vi de underjordiske væsener og onde ånder tilbage, hvor de kommer fra ved selv at lave larm, gys og rabalder i mørket.

Allehelgensoptoget
På denne, de dødes aften, går et optog af genfærd og mystiske væsener gennem Roskilde bymidte. Kunstneren Karoline H. Larsen guider, og den lysende og gysende skare med koret Di Vers, Domkirkens Pigekor, fakkelfortælleren Mercy Kambulu, Roskilde Garden, Billedkunstnerisk GrundKursus, Kunsthøjskolen i Holbæk og Billedskolen på Musisk Skole, giver sang, performance, musik og overraskelser til alle.

Følg med optoget, når vi drager ud fra Palægården kl. 18. Medbring gerne fakler eller tag del i optoget med udklædning og sminke. Der er mulighed for at lægge sminke i Palægården allerede fra kl. 17.

Optoget er tilbage i Palægården ca kl 20 og fortsætter de dødes fest, inden vi alle samles på Stændertorvet til en fælles afslutningsceremoni. Her vil lydkunstneren Christian Skjødt vække sagnet om Sankt Laurentius til live i en lydopførelse fra tårnet i Byens Hus.

Museet har åbent om dagen til sædvanlig tid kl 12-16 - og igen om aftenen kl 18-21 - så kig ind og se vores udstilling Græsset er altid grønnere.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole