Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Lydperformance: If you were a sound - what sound would you be?

Lilibeth Cuenca Rasmussen, Anik Lazar

25.11.2016 -
FACEBOOKEVENT


If you were a sound – what sound would you be? Oplev en lydperformance instrueret og arrangeret af kunstnerne Lilibeth Cuenca Rasmussen og Anik Lazar fredag 25. november i Køge. Det er første gang denne performance opføres i Danmark. Gratis entré og lounge til kl. 24.

Tag med på en rejse på flyvende lydtæpper ind til din inderste kerne. Tør du? En lydperformance instrueret og arrangeret af de to kunstnere Lilibeth Cuenca Rasmussen og Anik Lazar opføres for første gang i Danmark i Køge. 

Lilibeth Cuenca Rasmussen og Anik Lazar mødtes første gang i forbindelse med festivalen Unten am Havn i Hamburg, som Interpol skabte i 2013. I 2015 blev de inviteret til at skabe et fælles værk, som nu genopføres for første gang i Danmark. De to kunstnere deler flere fællestræk: begge arbejder med lyd og kostumer, begge bringer sig selv i spil i deres værker, og begge skaber situationer, der gør betragteren usikker på, hvad der sker. 

Denne aften på Tapperiet er der DJ fra kl. 20 og performance kl. 21-22. DJ frem til kl. 24.

Gratis entré.

Bag arrangementet står KØS Museum for kunst i det offentlige rum, KØS Klub samt kulturhuset og spillestedet Tapperiet. De har tidligere samarbejdet om en række populære loungearrangementer på museet. Fredag 25. november er første gang, hvor KØS under det nye koncept ’KØS Art Stage’ bringer samtidskunsten med ind i Tapperiets rum.

Sted: Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge

Om kunstnerne:

Lilibeth Cuenca Rasmussen (1970), født i Manila, Filippinerne, bor og arbejder i København. Lilibeth Cuenca Rasmussens praksis har rod i performancekunsten og spænder over en lang række materialer og medier såsom video, fotografi, skulptur og installationskunst. Hendes arbejder involverer ofte kroppen, manuskripter, sange og særligt komponeret musik samt detaljerige visuelle elementer i form af kostumer eller kulisser. 

I sine værker afsøger Cuenca sin egen kunsthistoriske arv og stiller både spørgsmålstegn ved kvindernes position i kunsthistorien og ved kunstneridentiteten som sådan. Hun samler og tilpasser sine fortællinger og gør dem universelt gældende med sit både kritiske og humoristiske greb i forhold til emner som identitet, kultur, religion, køn og sociale forhold.

Anik Lazar (1982) født i Frankfurt am Main, bor og arbejder i Hamborg. Har studeret på Der Hochschule für bildende Künste i Hamborg hos Dr. Hanne Loreck, Anselm Reyle, Norbert Schwontkowski og Nicola Richter. Hendes arbejde befinder sig i feltet mellem performance, installation, skulptur og maleri og har udstillet i både New York og flere steder i Tyskland.

Med støtte fra Køge Kommune Kulturpuljen og Statens Kunstfond

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole