Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

LARMgalleri

Bredgade 73, 1260 København K

MAIL: galleri@larmgalleri.dk

TLF: +45 29914657 / 26809230

WEB: larmgalleri.dk

Onsdag-fredag 12-17, lørdag 12-15


Luring a Giant

Kaspar Oppen Samuelsen

02.03.2013 - 20.04.2013


Kaspar Oppen Samuelsen: Luring a Giant, 2013. Installation view. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Kaspar Oppen Samuelsen: Luring a Giant, 2013. Installation view. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Kaspar Oppen Samuelsen: Luring a Giant, 2013. Installation view. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Kaspar Oppen Samuelsen: Luring a Giant, 2013. Installation view. Foto: Erling Lykke Jeppesen.

Kaspar Oppen Samuelsen: The Unforeseen, 2013. Foto: LARMgalleri.

Kaspar Oppen Samuelsen: Luring a Giant, 2013. Foto: LARMgalleri.

Kaspar Oppen Samuelsen: It is Unpredictably Consistent, 2013. Foto: LARMgalleri.

Kaspar Oppen Samuelsen: In Shells, 2013. Foto: LARMgalleri.

Kaspar Oppen Samuelsen: From The Stable To The City , 2013. Foto: LARMgalleri.

PRESSEMEDDELELSE

Det er med stor glæde, at LARMgalleri præsenterer soloudstillingen Luring a Giant af den danske billedkunstner Kaspar Oppen Samuelsen.

Udstillingen Luring a Giant er en invitation. En invitation til at rejse ind i et fabulerende billedunivers. Et billedunivers hvor vi skimter fortællinger, der er påbegyndt, men ikke sluttede - vi lokkes til selv at være med til at skabe dem. Denne fortællende og inddragende værkpraksis er kendetegnende for Kaspar Oppen Samuelsens arbejde.

Værkernes åbne fortællestruktur gør, at vi med en anden referenceramme, og med andre tanker for øje kan ændre værkets fortælling. På denne måde afsøger Oppen Samuelsen samspillet mellem beskuerens egen fantasi og værkerne som ramme for fortælling. Det er netop denne kvalitet der gør, at man stillet over for Kaspar Oppen Samuelsens værker føler en stor lyst til at gå ind i værkerne. Samtidig insisterer værkerne på, at der ikke eksisterer afsluttede fortællinger, og at man som beskuer aldrig helt bliver færdig med hans billedunivers.

Forud for udstillingen Luring a Giant har Kaspar Oppen Samuelsen haft et længere ophold på Det Danske Institut i Rom. Valget af den Evige Stad er ikke tilfældig, for selv om billederne ikke direkte udtrykker en romersk motivverden, så danner renæssancen og barokkens klassiske kunstværker en klangbund for hans billedunivers. Hos Oppen Samuelsen kommer kunsthistorien til orde. I værkerne tolker og udvikler han fragmenter fra kunsthistorien til sin egen og orkestrerer de klassiske motiver til fortællinger, der både rækker ud over tid og går i dialog med samtiden.

På udstillingen vises en række af kunstnerens karakteristiske værker. Alle værker er gouache på papir. Værkerne er komponeret i ark. Det enkle værk er sammensat af flere ark med forskellige papirfarver, hvilket skaber spænding mellem baggrund og motiv.

Biografi
Kaspar Oppen Samuelsen (født 1977) bor og arbejder i København. Han har studeret på Goldsmiths College i London 2000-03 og tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2011. Oppen Samuelsen har allerede oplevet en markant interesse fra både ind- og udland og har således ud over en række sammenhænge i Danmark bl.a. udstillet på Neue Berliner Räume, Berlin (DE) og Nakagawa Gallery, Tokyo (JP). Seneste soloudstilling var "Mænd og ænder", Traneudstillingen 2012, København. 

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket