Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Lights and Plastic

Per Morten Abrahamsen

09.06.2012 - 07.07.2012
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Hvordan ser Jesper Kristensen, Trine Dyrholm, Jesper Benzer og Pablo Llambias mfl. ud med hovedet inde i en plasticpose fyldt med vand? Hvilke fotografiske former skaber den nøgne menneskekrop i spænd med en funklende lyspære i mørke? På Copenhagen Photo Festival 2012 udstiller Per Morten Abrahamsen "vandportrætter" af kulturpersonligheder inden for den danske kunst- og kulturbranche. Metoden er uprøvet og kompromisløs når Per Morten Abrahamsen presser disse kendte personligheder til det yderste for at fratage dem deres sædvanlige udtryk.

Vi konfronteres hver dag med fotografiet i medierne og i det offentlige rum. Per Morten Abrahamsens metode fremprovokerer uforudsete reaktioner hos de portrætterede, der ligger langt uden for deres egen tryghedszone og udfordrer vante forestillinger om portrætfotografiets form og hvad det kan fortælle os. I den anden del af udstillingen Lights and Plastic bliver den nøgne menneskekrop en rekvisit for fotografiske eksperimenter, når Per Morten Abrahamsen arbejder med lys og kontraster, der tegner fiktive omrids og konturer, skaber åbninger i fotografiet og forbinder krop og miljø. Per Morten Abrahamsen nye værker sætter sit personlige præg på det internationale fotografi ved at eksperimentere med visuelle udtryk fra mode, kunst- og reklamefotografiet. Billederne er legende og konfronterende med flere fotografiske lag, der refererer til et stort spektre inden for vores visuelle kultur og kaster stor kunstnerisk fornyelse fra sig.

Per Morten Abrahamsen slog igennem med sine portrætter af kendte erhvervs- og kulturpersonligheder for månedsmagasinet magasinet Press. Portfolioen tæller bl.a. Mærsk Mc-Kinney Møller, Lars Von Trier, Connie Nielsen, Mads Mikkelsen og Bjarne Riis. Siden har han sat sit personlige præg på det danske og internationale fotografi og er repræsenteret på flere store museer og i private samlinger i Danmark og i udlandet.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole