Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Leaving Paintings

Morten B. Masri

01.12.2018 - 20.12.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Mens Jørgen Haugen Sørensens "De Uskyldige Skyldige" åbner i hovedgalleriet, kan Morten B. Masris udstilling "Leaving Paintings" opleves i projektrummet.  Udstillingen er Masris første hos Hans Alf Gallery.

Morten B. Masri (f. 1977) er en dansk maler og skulptør, der bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis malerlinje, hvorfra han tog afgang i 2014.

Ifølge Masri selv, kredser hans værker om "potentielle erfaringer": Dét, som endnu ikke er, men som kunne blive. Hans malerier, ofte monumentale i både størrelse og udtryk, forsøger at placere sig i spændingsfeltet mellem menneske og verden; mellem tro og viden; mellem erkendelse og kendsgerning.

Masris univers betjener sig i udstrakt grad og uden blusel af tilsyneladende uforenelige kunsthistoriske elementer: Antikkens statuer placeres skødesløst i skagensmalernes bredvommede redningsbåde, som var de alle variationer over "Nike fra Samothrake", velkendte scener fra romantikkens mest ikoniske malerier emuleres i forgrunden, og bag de knejsende skulpturer kipper den teknisk overlegne maler med hatten til color field-bevægelsens største koryfæer. Værkerne bærer titler som "Slutstranden" - den danske titel for J.G. Ballard's "The Terminal Beach" - og "Heavenly Widened Roses" - en reference til Lou Reeds "Sweet Jane" - ligesom citater i selve motiverne parafraserer alt fra Brian Eno til Ekelöf.

Morten B. Masri dyrker det fragmentariske og poetiske; dét, man engang i mangel af bedre kaldte "postmodernisme", men som vel snarere bør betegnes "bricolage". Formålet med denne opsplitning, afhierarkisering og sammenstilling af tilsyneladende uforenelige elementer er at tvinge beskueren til at se på ny og herved forhåbentlig opfatte verden anderledes. De enkelte bestanddele er ikke nødvendigvis vigtige for maleren; de fungerer nærmere som eksemplariske forekomster, der i deres form og udtryk tjener til at strukturere selve maleriets komposition. Det handler om at vække undren og mane til eftertanke gennem lige dele genkendelighed og forvirring. Og så ligger djævlen som bekendt i detaljen.

Morten B. Masri har udstillet på Dalian Art Museum i Kina, Viborg Kunsthal, Volta Basel og Kunsthal Charlottenborg. I 2014 havde Masri endvidere sin første gallerisolo hos det nu hedengangne LARM.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum