Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Landskab

Eske Kath

12.01.2020 - 15.02.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery byder året 2020 velkommen med åbningen af soloudstillingen ”Landskab” af Eske Kath lørdag d. 11. januar. Udstillingen viser nye malerier af kunstneren, hvor en ny filosofisk tilgang til landskabsmaleriet danner udgangspunkt for udstillingen.
 
I Eske Kaths landskaber ophæves tyngdeloven og horisontlinier snor sig mellem stærke sole. Dag og nat og op og ned væves sammen i et organisk, men præcist komponeret og farvestrålende univers.
 
Menneskets plads i naturen og vores forståelse af landskabet har i den antropocæne tidsalder ændret sig radikalt. Hvor den klassiske landskabsmaler kunne tage sit staffeli udenfor og male sit lokale landskab, må landskabet idag forstås i en global og mental kontekst. Hændelser og tilstande her og på den anden side af kloden hænger uforløsligt sammen og fremtiden for vores lokale landskab er vævet ind i det globale.
I det romantiske landskabsmaleri betragtede man naturen som den endelige sublime overmagt, men idag ved vi at mennesket har skabt en overbygning til dette. En ekstra etage. Vores ageren i og forandring af verden omkring os er i høj grad med til at bestemme hvilken dom denne sublime overmagt skal lægge ned over os. Vi befinder os i et globalt landskab i voldsom forandring og fyldes af afmagt.
 
Eske Kath former en ny dagsorden for landskabsmaleriet og bearbejder den fundamentale usikkerhed i sine på en gang dystopiske og håbefulde landskaber. Det er mentale landskaber hvor kontrasten mellem det stillestående og farvestrålende, stramt komponerede maleri og de voldsomme mentale og fysiske forandringer af vores verden som de billedliggør skaber et abstrakt univers, som stadig instinktivt opfattes som et landskab. Kunsten har evnen til at bearbejde de store spørgsmål vi sidder med i den kaotiske verden vi befinder os i og kan stå tilbage som abstrakte overvejelser eller svar på uløselige spørgsmål.
 
Eske Kath (f. 1975) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003. Kath har tidligere udstillet på Trapholt, Skagens Kunstmuseum, J. F. Willumsens Museum, Viborg Kunsthal og Nikolaj Kunsthal samt hos udvalgte gallerier i New York, hvor kunstneren har levet og arbejdet. Eske Kath er repræsenteret i samlingen hos bl.a. ARoS Aarhus Kunstmuseum, HEART Museum, Herning, ARKEN, Trapholt, Sammlung Essl, Museum of Contemporary Art, Wien og i Ny Carlsberg og Statens Kunstfonds samling.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole