Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Overgaden

Overgaden neden Vandet 17, 1414 København K

MAIL: info@overgaden.org

TLF: +45 3257 7273

WEB: overgaden.org

Mandag - fredag: 13-17, lørdag - søndag: 11-17


Laboratoriet for Æstetik og Økologi & The Multispecies Salon

Laboratoriet for Æstetik & Økologi, Quimera Rosa, Mary Maggic, The Multispecies Salon

16.06.2018 -


Laboratoriet for Æstetik og Økologi præsenterer i samarbejde med The Multispecies Salon en aften i hybriditeters og transformationers tegn. Sammen med performancekollektivet Quimera Rosa og ikke-binær kunstner Mary Maggic undersøger vi kunstneriske strategier for tilblivelser med ikke-menneskelige andre. I en åben klorofyl-tatoverings seance udfolder Quimera Rosa deres (selv)eksperimenter med menneske-plante identiteter. Mary Maggic vil præsentere sit arbejde med mikro-kolonialiseringer af kroppe, og tilbyde værktøjer til ‘hormon-hacking’ til husbehov. Der vil efterfølgende være en fælles samtale om fremtidens (ikke)mennesker, der vil blive modereret af multispecies etnograf Eben Kirksey fra The Multispecies Salon.

Quimera Rosa [Pink Chimera] er et laboratorie, der undersøger og eksperimenterer med kroppe, teknologier og identiteter. Deres arbejde er baseret på dekonstruktion af seksuelle og kønnede identiteter i et transfeministisk perspektiv. De er særlig interesserede i artikulationer mellem kunst, videnskab og teknologi, og hvordan disse fungerer i produktion af subjektiviteter. Deres arbejde er i øjeblikket fokuseret på det transdisciplinære projekt Trans*Plant, der gør brug af levende systemer, og er baseret på selv-eksperimentering som en proces, der involverer menneske > plante transformation.

Mary Maggic er en ikke-binær kunstner, der laver ‘freak science’ og offentlige workshops, performer med aliens og udstiller med urin. Maggic findes mellem bio-art, bio-hacking og art-science, men vil helst transcendere disse kategorier. Maggics seneste arbejde undersøger den (vidunderlige) spænding mellem aktiv og passiv queering igennem østrogen mikro-kolonialisering og spørger: vil du være endnu mere alien, end du allerede er?

Eben Kirksey studerer de politiske dimensioner af fantasi, og relationer mellem natur- og kulturhistorie. Duke University Press har udgivet de to bøger Freedom in Entangled Worlds (2012) og Emergent Ecologies (2015)—såvel som antologien The Multispecies Salon (2014). Han er medstifter af- og kurator ved den kuratoriske sværm The Multispecies Salon.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole