Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


Kunstermøder: Kathrine Ærtebjerg og Mathilde Walter Clark

Kathrine Ærtebjerg, Mathilde Walter Clark

08.04.2014 -


Mød billedkunstner Kathrine Ærtebjerg og forfatter Mathilde Walter Clark, når de møder hinanden.

Munkeruphus var tidligere hjem og atelier for kunstner og professor Gunnar Aagaard Andersen, der gjorde Munkeruphus til et betydningsfuldt kunstnerisk mødested igennem flere årtier. Gunnar Aagaard Andersen virkede både som billedkunstner, designer og arkitekt, der konstant søgte og udforskede nye territorier ved at eksperimentere med en lang række forskelligartede materialer og metoder. Med temaet kunstnermøder træder Munkeruphus i Aagaard Andersens fodspor, og undersøger kunstens væsen og rolle i samfundet.

Kathrine og Mathilde fortæller hver især om deres kunst i ord og billeder. Men hvad er kunst? Har en billedkunstner og en forfatter noget til fælles? Kunsten er rig på udtryk og påvirker os alle. Hvordan ser en billedkunstner og en forfatter på kunstens rolle i samfundet? Find ud af, hvorfor kunst er vigtig, og mød op til en inspirerende og tankevækkende aften.

Kathrine Ærtebjerg (1969) er født i Sorø. Hun er uddannet fra Det Kongelige DanskeKunstakademi 1995-2002. Ærtebjerg er repræsenteret i adskillige samlinger herunder Statens Museum for Kunst, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Arken Museum for Moderne Kunst, Sammlung Essl, Østrig, Novo Nordisk, Ny Carlsbergfondet samt StatensKunstfond. Kathrine Ærtebjerg har stået for udsmykningen af anretterkøkkenet på Frederik VIII's Palæ, Amalienborg.

Kathrine Ærtebjerg repræsenteres af Galerie Mikael Andersen, København og Berlin.

Mathilde Walter Clark (1970) har dansk-amerikansk baggrund og er opvokset primært i og omkring København. Hun debuterede i 2004 med romanen Thorsten Madsens Ego på Samlerens Forlag. Siden er udkommet to samlinger af fortællinger Tingenes uorden (2005) og Grumme historier (2011), samt romanerne Priapus (2010) og senest Gips (2012).

I 2005 fik Clark prisen som Årets Fund af Carlsbergfonden. I 2006 blev hun tildelt DetTreårige Legat af Statens Kunstfond. I 2013 udkom Mæcen søges, en slags litterærversion af en happening. Bogen dokumenterer i ord, breve, billeder og film enperformance, hvor Clark igennem et år ledte efter en mæcen, der oven på debuten kunnehjælpe hende med midler til at skrive sin næste bog.

Mathilde har en kandidatgrad i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University. Hun bor og skriver i København.

Pris: 120,- / medlemmer 100,- Begrænset antal billetter.
Tilmeldingkunst@munkeruphus.dk / 4971 7906 / ved besøg i huset.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø