Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KVADRAT16

Vigerslev Allé 28, 2500 Valby

MAIL: kvadrat16@hotmail.com

TLF: +45 3024 5506

WEB: kvadrat16.com


Kort til Kunst

Mette Høyen Andersen, Henning Schultz, Jeanette Sætre Rafn, Dan Stockholm, Peter Voss-Knude, Jacob Borges, Ulla Eriksen, Gitte Broeng, Michael Richardt, Karin Lind, Thomas Wolsing, Heidi Hove, Lise Nørholm, Lars Vilhelmsen, Matilde Mørk, Annesofie Sandal, Mette Boel, Ralf Stenderup-Larsen, Marie Grimstrup Knudsen, Andreas Strømberg, Anne Kathrine Sørup, Birgitte Støvring, Lisbeth Eugenie Christensen, Jesper Dyrehauge, Max Jacobsen

10.12.2016 - 18.12.2016


PRESSEMEDDELELSE

24 danske samtidskunstnere fra artistoftheweek.dk udstiller projektet KORT til KUNST i december måned i Strømgade i Hjørring og KVADRAT16

Nyt kort opsættes hver dag i Strømgade i Hjørring.
24 forskellige tryk, alle med det benspænd at være i linoleum og i A5 format, danner ramme som en julekalender i hele december måned online på artistoftheweek.dk og fysisk i KVADRAT16 og i Strømgade i Hjørring.

24 kunstnerne fik i oktober tilsendt én linoleumsplade og snitteværktøj med opgaven at snitte et motiv med ét forsøg. Nogen kunstnere var bekendt med materialet, andre måtte prøve kræfter med det for første gang. De 24 vidt forskellige tryk giver et indtryk af samtidskunstscenen, set i den ældre teknik, som for mange er glemt, for andre genopdaget.

Linoleumssnittet, og det grafiske tryk generelt, har en særlig tidsdimension i sig, hvor tiden strækkes og standes ved koncentrationen når der snittes, når ord skal snittes spejlvendt og når der skal tænkes kontraster og mono-farvevalg ved trykket – en koncentration som genkalder sig vores samtids higen efter at fordybe sig ved én ting og ved et håndværk.

KORT til KUNST er artistoftheweek.dk’s ønske om at bringe kunsten ud i landet til befolkningen på andre måder end de er vant til. De præsenteres synkront i Strømgade i Hjørring, hvor der også 18 december kl.15- 17 er skrivekoncert i Det Grafiske Værksteds udstillingslokale i gaden. Her inviteres interesserede med inden for til at vælge og skrive et julekort på ét af de 24 kort. Atmosfæren ved dette event er at skabe et rum for refleksion, nærhed og eftertænksomhed, for kunsten og dyden ved et håndskrevet brev, en snart uddød beskæftigelse og prioritering i vores digitale samfund. På den måde trækker eventet tråde mod det vi i julen sætter så højt, at være sammen med vores kære, at skabe nærhed midt i vores digitale og fleksible hverdag.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole