Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


KING JELLY’S FINAL STAGE DIVE

Lars Nørgård

06.02.2016 - 05.03.2016


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere årets første soloudstilling, KING JELLY’S FINAL STAGE DIVE af Lars Nørgård. Udstillingen viser Lars Nørgårds nyeste malerier – en række mindre og intense olimalerier der stiller skarpt på Lars Nørgårs placering som en højaktuel spiller i samtidskunsten

Lars Nørgård har siden firserne evnet at opretholde en satirisk distance til et samfund på randen af fornuft. Nørgårds fabulerende univers har i den aktuelle udstilling taget en ny drejning. Den abstrakte verden, der udfolder sig i malerierne, opløses i en tilbagevenden til skitsen som udgangspunkt. Det kontrollerede kaos, som har været kendetegnende for Nørgårds praksis siden slutningen af 90’erne, opnår herved en transcendens i virvaret af farver, former og streger. Den lethed, der fornemmes i de nye værker, står derved i stærk kontrast til den koloristiske tyngde, der tidligere har præget Nørgårds værker.

Nørgård har i sine nye værker genoplivet den streg, der karakteriserede hans satiriske værker tilbage i firserne og halvfemserne, et kunstnerisk valg, der vidner om hvor dybt hans værker favner. I sin unikke egenskab af folkelig samfundskritiker samt elitær ekspressionist evner Nørgård at ramme en strømning i tiden, der alluderer til graffitikunstens højaktuelle æstetik. I den nye udstilling er den kunstneriske skaberkraft sat i frigear og Nørgård har i et kort øjeblik løsnet grebet om kompositionen.

De endeløse historier, der traditionelt udspiller sig i hans malerier, fremstår frie og levende; opløst i transparente farvelag og figurative overtegninger.

Udstillingen hos Charlotte Fogh Gallery kan ses samtidigt med Lars Nørgårds soloudstilling Morphine, der vises i foråret 2016 på Horsens Kunstmuseum. Hvor man i Horsens kan opleve store monumentale værker, er det hos Charlotte Fogh Gallery mindre og intime værker der er i fokus. Lars Nørgård er repræsenteret på en stor del af landets museer og samlinger, bl.a.: Horsens Kunstmuseum, Trapholt, AROS Aarhus Kunstmuseum og Kunstindustrimuseet, København og Ny Carlsberg fondet

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole