Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal 44 Møen

Fanefjordgade 44, 4792 Askeby

MAIL: info@44moen.dk

TLF: +45 2392 7119

WEB: 44moen.dk

Onsdag - søndag 11-17


Kimsooja

10.06.2012 - 22.06.2012


PRESSEMEDDELELSE

Kimsooja's værker inviterer publikum på en rejse ind i verdens forskelligartede virkeligheder, ind i en trans-global historie. Kimsooja kombinerer elementer fra Østens kultur med samtidskunstens udtryk for at skabe farverige installationer og poetiske performancebaserede videoarbejder.

Udstillingen viser bl.a. Kimsoojas måske bedst kendte værk "A Needle Woman" (1999-2001). "A Needle Woman" blev performet og dokumenteret i Tokyo, Shanghai, Delhi, New York, Mexico City, Cairo, Lagos, og London. Hver performance er projiceret af én ud af otte videokanaler. Kunstneren står ubevægelig, tavs, klædt i gråt med ryggen til kameraet. Hendes tavse tilstedeværelse fremkalde reaktioner fra forbipasserende, der sammen væver en social struktur omkring kunstnerens nåle-lignende figur.

Det er nålens spids, der trænger ind i stoffet, og takket være tråden kan vi forbinde to stykker stof ved hjælp af nåleøjet. En nål er en forlængelse af kroppen, tråden en forlængelse af sindet. Der vil altid forblive et spor af sindet i stoffet, men nålen forlader stedet, når medieringen er afsluttet. Nålen er et medium, mysterie, virkelighed, hermafrodit, barometer, et øjeblik og Zen.
Kimsooja, Interview med Nicolas Bourriaud, 2002

Udstillingen på Kunsthal 44 Møen er hendes første soloudstilling i Danmark og præsentere arbejder fra 1998 til i dag.

www.kimsooja.com

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø