Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


Kærlighed, kludder og det grimme

Jacob Tækker & elever fra Vibenshus Skole & Fritidshjem og Katrinedal Skole & Fritidshjem

08.02.2019 - 10.03.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Fotografisk Center inviterer til fernisering på udstillingen Kærlighed, kludder og det grimme. Sammen med billedkunstneren Jacob Tækker har børn fra to skoler og fritidshjem i København, Katrinedal og Vibenhus, skabt en række fotografier og stopmotion-film med situationer og steder i deres dagligdag som omdrejningspunkt. Særligt temaet frygt versus tillid, som det afspejles i billederne, står i centrum for udstillingen. Jacob Tækker arbejder med video og digitale medier og bruger ofte sig selv i sine værker til at afdække hverdagens små hændelser. I udstillingen har børnene og Jacob forenet deres verdener og vendt opmærksomheden mod kærlighed, indenfor/udenfor, kludder og det frastødende eller grimme, som begreber der omsætter og tolker projektets fokus på frygt og tillid. 

”Det handler om grafik og sjove billeder og om former og følelser. Vi lavede stopmotion film med figurer ud af pap. Vi tog billeder ude i naturen og efterlignede malerier. Alle kunstprojekter bliver vist på Fotografisk Center. Noget af det bliver vist på en skærm og andet på væggen. Vi synes du skulle komme og se det. Fordi vi har brugt tid på det, og hvis vi selv skal sige det, er det fedt og spændende.” 

Værkerne kan ses på Fotografisk Center, Staldgade 16, København og websitet on_the_go.net

Udstillingen er del af projektet IMAGINARIUM, som har fokus på at skabe rammer og muligheder for, at børn og unge kan deltage i kunstneriske processer og herigennem finde deres egen stemme i samfundet som individer og medborgere i diverse fællesskaber. IMAGINARIUM undersøger, hvordan børn og unge gennem samskabelse kan sætte et stærkere præg på kunst og kunstinstitutioner, og hvordan børn og unges møde med den professionelle kunst påvirker og skaber nye perspektiver på vores hverdag. 

IMAGINARIUM har tidligere fundet sted på Kunsthal Charlottenborg under Kulturnatten 12. oktober 2018, hvor Præstemoseskolens elevråd satte dagsordenen med projektet Børnene Bestemmer. Fra 13. marts 2019 kan udstillingen Glass Interface med Søren Thilo Funder og elever fra Korsager Skole ses på Den Frie. 

Udviklingsprojektet IMAGINARIUM er støttet af Bikubenfonden, Københavns Kommune, Åben Skole og Statens Kunstfond, Huskunstnerordningen.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio