Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Det Nationale Fotomuseum

Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

MAIL: kb@kb.dk

TLF: (+45) 3347 4747

WEB: kb.dk/da/materialer/kulturarv/...

Mandag - lørdag 10-19


Julie Boserup og Jan Gehl - De Unge og De Tunge

Julie Boserup, Jan Gehl

04.10.2016 -
FACEBOOKEVENT


Fotokunstner Julie Boserup har valgt professor og byplanlægger Jan Gehl som sin samtalepartner til oktobers De Unge og De Tunge. 

Inspiration kender hverken alder eller grænser, men går forud for enhver kunstnerisk aktivitet. I samtalerækken De Unge og De Tunge har vi bedt en ung, talentfuldt kunstner pege på en mere erfaren kollega, der har inspireret og fungeret som forbillede for den yngres virke og liv. De to mødes denne gang i Udstillingen (Rotunden-02), og deres udveksling af tanker og holdninger til opvækst, inspiration og hinandens arbejde foregår direkte for øjnene af publikum.

Kunstneren Julie Boserup, der netop nu er aktuel med udstillingen Vi byggede et hus, har peget på den danske arkitekt og professor i byplanlægning Jan Gehl som sin samtalepartner.

Hendes kunst befinder sig i grænselandet mellem fotografi, udsmykning og collage, og hun har karrieren igennem været optaget af eksperimenter med flade, farve og form. Det er også tilfældet i hendes seneste værker, hvor de ellers statiske arkitekturfotografier af 60’ernes og 70’ernes firkantede funktionalitet bliver forvredet, fordoblet og tilsat farve og flade. Julie Boserup udfordrer ikke bare fotografiets form, hun udfordrer også motivets og arkitektens vision.

Jan Gehl er en helt central stemme i forskningen omkring byplanlægning og urbane miljøer. Han har siden 70’erne forsket i byrummet og skrevet flere toneangivende bøger om emnet, heriblandt Livet mellem husene fra 1971 og Nye Byrum, med Lars Gemzøe fra 2001. Hans måde at udfordre tankegangen omkring det gode byrum og dens arkitektur har vakt opsigt og anerkendelse både internationalt og i Danmark. Han modtog blandt andet Akademisk Arkitektforenings Æresmedalje i 2012 for sit mangeårige virke.

OBS: Arrangementet er denne gang i Udstillingen (Rotunden-02) og koster 40 kr, prisen er inklusiv et glas vin og adgang til udstillingen. 

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole