Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Politikens Forhal

Rådhuspladsen 37, 1785 København V

TLF: +45 3311 8511

Mandag - fredag 8-19, lørdag 10-16


Jeg har ingen ord

Gudrun Hasle

24.08.2019 - 19.10.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Gudrun Hasle bruger ofte sig selv og sin egen personlige fortælling i sine værker. Her tematiserer hun det at føle sig alene og anderledes i et samfund med et klart og tydeligt regelsæt for hvordan man bør begå sig og kommunikere. Fredag den 23. august åbner udstillingen ’Jeg har ingen ord’ med Gudrun Hasle i Politikens Forhal.

Et omdrejningspunkt i Gudruns kunstneriske virke er nemlig det, at hun er ordblind og derfor mangler nogle væsentligste redskaber til at navigere i en verden hvor det skrevne ord dominerer. Ordblindheden fremmedgør hende, men på trods af dette – eller måske nærmere derfor – indgår ord og skrift i mange af hendes værker og stavet præcist, som kunstneren selv oplever, de skal staves. De broderede ord og tekster er særdeles intuitive og nemme at afkode, men fulde af stavefejl.

Udstillingen som har fået titlen ’Jeg har ingen ord’ tager afsæt i ordets betydning for både kunstneren selv og for det samfund vi lever i. Man kan måske lige frem sige at Gudrun bruger sin egen skrøbelighed til at belyse en almenmenneskelig sårbarhed og angst for at fejle, som gør værkerne ubærligt vedkommende.
Det er Gudrun Hasles første udstilling i Politikens Forhal og den består af syv løst hængende tekstilværker skabt til rummet og værket ’Minutes, hours, days, week’ fra 2010, som tager afsæt i ugens syv dage. Værkerne i udstillingen er alle broderet med sirlige sting på løst stof i sort og hvid, som leder tankerne hen mod håndskrevne dagbøger eller vilkårlige sider i dagens avis.

’Jeg har ingen ord’ kan opleves i Politikens Forhal i perioden 23. august – 19. oktober 2019. Der er udstillingsåbning fredag 23. august kl. 17-19, hvor alle er velkommen. Tak til Normann Copenhagen for lån af møbler til udstillingen.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole