Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

LARMgalleri

Bredgade 73, 1260 København K

MAIL: galleri@larmgalleri.dk

TLF: +45 29914657 / 26809230

WEB: larmgalleri.dk

Onsdag-fredag 12-17, lørdag 12-15


Introducing: Fabrica de Pensule

24.05.2013 - 20.07.2013


PRESSEMEDDELELSE

Det er med stor glæde, at LARMgalleri i de kommende måneder kan præsentere et stort initiativ om det rumænske kunstcenter Fabrica de Pensule / Paintbrush Factory.

Hvordan tackle udfordringerne som samtidskunstner i et land, der stadig er under opbygning efter et totalitært regime? En løsning på dette spørgsmål finder man på Fabrica de Pensule i Cluj, hvor en gruppe af kunstnere, gallerier og personer fra den kreative branche har skabt et unikt kollektiv på en nedlagt penselfabrik.

Portræt af en kollektiv motor for kunst
Med udstillingsrækken ønsker vi at portrættere Fabrica de Pensule og dermed at give et indblik i den kunstnerisk motor, som kunstnerne har skabt i fællesskab. Ved kombinationen af kollektiv ånd og individuel udvikling er Fabrica de Pensule i dag et markant center - også i international sammenhæng.

Som udstillingerne vil vise, præges Fabrica de Pensule af en kunstnerisk rigdom - der spænder over alle genre: Fra udfordrende tegning, over intenst maleri, til stramme konceptuelle værker. Fra skulptur og video til installation. LARMgalleri er stolt over at kunne vise denne alsidighed og således sætte fokus på et felt inden for samtidskunsten, som galleriet har arbejdet med gennem de sidst ca. fem år.

Atypisk galleri-udstilling
Ganske atypisk for et galleri indledes udstillingsrækken med en udstilling uden værker. På udstillingen udfoldes aspekter omkring Fabrica de Pensule. Der kan ses dokumentarfilm bl.a. kunstnerinterviews og fotografisk materiale, tekster, bøger mv. om kunstnere og institutioner. Udstillingen er designet af kunstnere fra "fabrikken". Med dette første initiativ ønsker vi at give en introduktion til Fabrica de Pensule og på den måde skabe en kontekst for de tre følgende udstillinger.

OPEN CALL - Dyrk dialog og udveksling!
I forbindelse med udstillingsrækken står LARMgalleri og Fabrica de Pensule bag et Open Call. På Fabrica de Pensula ønsker man at skabe et bibliotek for samtidskunst, men midlerne er begrænsede. Derfor et Open Call, hvor alle opfordres til at donere bøger, artikler eller andet materiale. Endvidere må man meget gerne skrive en kort begrundelse for ens donationen. Bag biblioteks-ideen er således også en invitation til dialog og fremtidige samarbejder. Se mere om biblioteks-projektet i selve Open Call opslaget.

Programmet for udstillingsrækken er:
23.05 - 20.07: Introducing: Fabrica de Pensule
21.06 - 20.07: Defining/Creating
04.10 - 09.11: Distorted Realities
15.11 - 21.12: Pushing Jesus

Til ferniseringen på Introducing: Fabrica de Pensule vil der være mulighed for at møde kunstnere fra Fabrica de Pensule, bl.a. Oana Farcas, der er repræsenteret af LARMgalleri.
I forbindelse med udstillingen ønsker LARMgalleri at takke alle på Fabrica de Pensule for et inspirerende og frugtbart samarbejde. Ligeledes ønsker vi at gøre opmærksom på, at kunstmuseet ARKEN viser en gruppeudstilling med kunstnere fra Cluj fra den 25. maj

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole