Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


Introducing... David Minařík

David Minarík

25.11.2017 - 13.01.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Mens Christian Lemmerz huserer i hovedgalleriet, indtager den unge, tjekkiske maler David Minařík Hans Alf Gallery's projektrum med en serie expressive tegninger og malerier.

Om kunstneren:

David Minařík (f. 1985, Brno) blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i maj 2017.

I Minaříks værker udforskes den processuelle fremkomst af maleriet. Minařík etablerede sin kunstneriske praksis under ungdomsrejser til Fontainebleau i Frankrig, hvor han begyndte at arbejde med den komplekse repræsentation af naturligt lys i nonfigurativt maleri i plein-air.

Minařík udspringer af en klassisk begrebsmæssig tilgang til billedkunsten med et filosofisk-ideologisk modstykke til nutidens visuelt fokuserede verden. På baggrund af den poststrukturalistiske teori af Gilles Deleuze fokuserer Minařík på den fænomenologiske fremkomst af kunsten i stedet for dens statiske væren som færdigt produkt.

Orden og kaos bestemmer individuelt over Minaříks kunstneriske intuition, der krydres med en dannet forståelse af det klassiske udtryk. Denne blanding modnes i motiver af solide konturer, usikker eksistens og frustration.

David Minařík har studeret ved Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 2014-2017 og har udstillet på Q i København samt Kunsthalle M3 i Berlin. Han bor og arbejder pt. i Moravia, Tjekkiet. I 2018 påbegynder Minařík sin PhD ved universitetet i Wien.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø