Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sydhavn Station

Ernst Kapers Vej 1, 2450 København SV

TLF: +45 2876 0454

WEB: sydhavnstation.info

Torsdag - søndag 13-17


Ingen Problemer

Aske Thiberg

29.05.2020 - 05.07.2020


PRESSEMEDDELELSE

Ingen Problemer
En soloudstilling af Aske Thiberg

Udstillingen er åbent fra 29/5 - 5/7 i tidsrummet tors – søn. 13-17
Ferniseringen er udskudt til fredag d. 19. juni i tidsrummet kl. 17-21 grundet Corona

I efteråret 2019 startede Aske Thiberg sit residensophold på Udstillingsstedet Sydhavn Station. Opholdet er snart ved vejs ende og dette afslutter Aske med en soloudstilling.

Udgangspunktet for udstillingen “Ingen Problemer” er et 3D animeret videoværk, som tager afsæt i seks karakterer og deres personlige forhold til hinanden: Et tidligere kærestepar, to venner i begyndelsen af 20´erne, og en far og hans datter. Karaktererne er alle 3D scannede mennesker, der, alt imens man hører teksten af deres indre monolog, bevæger sig rundt i den ”virkelige” verdenen, hvor de ikke helt passer ind. Deres hud lyser anerledes i solen, deres tøj reagerer ikke på vind og deres ansigtsudtryk forbliver den samme uanset hvad der bliver sagt.
De benytter sig af håndtegn, akavede kropsbevægelser og dans, i et forsøg at iscenesætte de tekster der bliver læst op. Tekster der fortæller om følelsen af at skuffe sig selv og sine nærmeste.

Videoen vises inde i udstillingslokalet som en stor projektion på en svævende væg, med et væg-til-væg tæppe og store røde siddepuder. I plakatfrisen i forhallen og i billboardet under togbroen vil karakterer fra videoværket gå igen, men nu befinder de sig i det omkringliggende lokaleområde; på stationen, på en græsplet ved Vestre Kirkegård og i S-toget på vej til eller fra Sydhavn Station.

Aske er født i 1994 i Stockholm (SE) og har i de sidste syv år boet og arbejdet i Danmark. I 2019 tog han sin bachelor i billedkunst fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. I efteråret 2019 startede Aske op i projektet St. Residens på Udstillingsstedet Sydhavn Station. Et projekt som er støttet af BKF (Billedkunstnernes Forbund) og som fokuserer på vigtigheden i en god og realistisk start på livet som billedkunstner, gennem praktik og kollegialt fællesskab. Se mere på vores hjemmeside.

Aske starter til efteråret på sin master på akademiet i København samtidig med, at han bliver fast medlem af Udstillingsstede Sydhavn Station. Det er vi alle meget glade for!  

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og BKF.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø