Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vandrehallen

Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

MAIL: kaej@hillerod.dk

TLF: +45 7232 5835

WEB: hillbib.dk

Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16


Industrial-Time-Again

Carl Erik Reimuth

13.01.2013 - 03.03.2013


Carl Erik Reimuth: INDUSTRIAL-TIME-AGAIN, 2013. Installation view. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Carl Erik Reimuth: INDUSTRIAL-TIME-AGAIN, 2013. Installation view. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Carl Erik Reimuth: K37 / Fabric, 2012, 40 x 40 cm, Olie. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Carl Erik Reimuth: Birthday-Party, 2011, 60 x 60 cm, Olie. Foto: Karen Elsebeth Jensen.

Carl Erik Reimuth: Altona, 2012, 60 x 60 cm, Olie. Foto: Beritt Hansen.

Carl Erik Reimuth: Tidlig Kraftwerk, 2011, 260 x 140 cm, Olie. Foto: Beritt Hansen.

PRESSEMEDDELELSE

I Vandrehallens nye udstilling præsenterer Carl Erik Reimuth malerier inspireret af elektronisk musik og industriel produktion.

Til udstillingen INDUSTRIAL-TIME-AGAIN har maleren Carl Erik Reimuth skabt en ny produktion af store værker, der formatmæssigt matcher Vandrehallens høje vægge. Malerierne nærmer sig i udgangspunktet den abstrakte ekspressionismes frie stil med uartikulerede og virtuose farveudladninger af olie- og akrylmaling, der er penslet, smurt på og hældt ud over lærredet. Men samtidig er udtrykket tæmmet af den inspiration, som Reimuth henter i både industrielt arbejde og elektronisk musik, hvor arbejdsgangen er betinget af gentagelse, serialitet og tilbagevending til det samme produktionsmæssige eller musikalske udgangspunkt.

Gentagelsen kommer til udtryk i de ens formater, som Reimuth arbejder med i sine værkserier, samt i de farve- og formmæssige eksperimenter, han foretager på lærrederne. Som beskuer kan man betragte de udstillede malerier som hinandens paletter, hvor farverne og handlingerne i det ene maleri danner overgang til og er redskab for tilblivelsen af det næste maleri. Derved oplever man farve- og formmæssige gentagelser såsom koloristiske cirkler og striber, der løber ned langs og henover lærrederne i forskellige variationer.

Carl Erik Reimuths værker kan opleves som enkeltstående maleriske udsagn men er samtidig interessante at betragte som en produktionsserie, der udtrykker en særlig maskinel og industriel æstetik.

Carl Erik Reimuth er uddannet fra Kunstakademiet i 1981 og har en lang række af udstillinger bag sig på bl.a. Charlottenborg, Traneudstillingen i Gentofte, Skovhuset i Værløse, Den Frie udstillingsbygning og Lunds Kunsthal i Sverige.

Skriv kommentar