Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Brandts

Brandts Torv 1, 5000 Odense C

TLF: +45 6520 7021

WEB: brandts.dk

Tirsdag-søndag 10-17, torsdag 12-21


Ind i verden

Dea Trier Mørch

06.03.2020 - 30.08.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Den 5. marts lægger vi ud med en præsentation af værker fra Dea Trier Mørch. Udstillingen giver et fokuseret blik på linoleumssnittets mester og en markant, engageret og politisk kunstner. Til august vil en af tidens andre store feminister, Maja Malou Lyse kuratere en helt ny samtidsudstilling. Og til oktober kommer vi helt tæt på et feministisk ikon og dansk stumsfilms superstjerne Asta Nielsen.

Glæd dig til et år med stærke kvinder på Fyns største kunstmuseum.

Officiel åbning med fri entré den 5. marts kl. 17.00 - 21.00
Vi lægger vi dog ud med Dea Trier Mørch, hvis ikoniske og nærværende skildringer i særlig grad prægede 1970ernes Danmark:

Dea Trier Mørch
Ind i verden

Åbner: 05.03.2020 Lukker: 30.08.2020

Program
Sted: Museets café, Amfipladsen 7, Odense C.

17.00 Velkomst ved museumsdirektør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
17.05 Tale ved museumsinspektør og kurator på udstillingen Marie Laurberg, Louisiana 17.15 Tale ved Thomas Kruse, grafiker og tidligere medlem af Røde Mor
17.25 Udstillingen åbnes

Vi byder på Røde Mor øl fra Bryggeriet Refsvindinge. Der er fri entré til alle udstillinger i forbindelse med åbningen kl. 17-21 og alle er velkomne.

Ellen Drost, direktør, Kunstmuseum Brandts
- Vi glæder vi os over, at give endnu flere muligheden for at opleve den anmelderroste udstilling i et år, hvor kunsten og stærke kvinder går hånd i hånd på Kunstmuseum Brandts. Vi starter med den anmelderroste udstilling 'Dea Trier Mørch - Ind i verden'. Værkerne viser kunstnerens evner og engagement i både den nære og fjerne verden, tidens samfundspolitiske agenda og globale begivenheder.

Billeder af livets begyndelse
Udstillingen er produceret af Louisiana Museum of Modern Art i tæt samarbejde med Kunsten Museum of Modern Art og Dea Trier Mørchs familie.

Med Vinterbørn i 1976 og billederne af fødsler og fødende kvinder føjede Trier Mørch en helt ny dimension til en billedkultur, hvor dette almenmenneskelige vilkår som motiv har været bemærkelsesværdigt fraværende. Døden er et udbredt tema i billedkunsten, mens livets begyndelse, vores vej ind i verden, først opnåede større bevågenhed med feminismen.

Dea Trier Mørchs værker er ikke berøringsangste. De indeholder motiver af kroppen som menneskets udgangspunkt – hvordan vi som mennesker bliver til igennem en anden. Hendes billeder fra fødegangen er respektfulde og sætter kvindernes perspektiv i centrum. Den samme værdighed er der i hendes samtidsskildringer af det sociale og kollektive, hvor dagligdagsmotiver bliver indgang til refleksioner over livet – fra fødsel til død.

Motiverne i Trier Mørchs værker er universelle. De skildrer almenmenneskelige vilkår og problematikker, som vækker genklang i os alle, og er derfor ligeså aktuelle og vedkommende i dag, som de var i 1970’erne.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø