Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


In your heart │ In your city

Takafumi Hara, Tatsumi Orimoto, Chiharu Shiota, Yukihiro Taguchi

06.03.2016 - 04.09.2016


Yukihiro Taguchi: Discuvry, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Yukihiro Taguchi: Discuvry, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Yukihiro Taguchi: Discuvry, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Yukihiro Taguchi: TERASU, 2015. Foto: Hans Ole Madsen.

Yukihiro Taguchi: TERASU, 2015, video. Courtesy: Yukihiro Taguchi.

In your heart | In your city, 2016. Installation view. Foto: Hans Ole Madsen.

Tatsumi Orimoto: Art Mama, Small Mama + Big Shoes. Courtesy: ART MAMA Foundation.

Tatsumi Orimoto: 50 Grandmothers Lund, Kawasaki City Museum, 2006. Courtesy: ART MAMA Foundation.

Tatsumi Orimoto: Art Mama + Son with Bread, 2012. Courtesy: ART MAMA Foundation.

In your heart | In your city, 2016. Installation view. Foto: Hans Ole Madsen.

Takafumi Hara: Til Hygge, Signs of Memory, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Takafumi Hara: Til Hygge, Signs of Memory, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Takafumi Hara: Til Hygge, Signs of memory, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Takafumi Hara: Til Hygge, Signs of Memory, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Foto: Hans Ole Madsen.

Chiharu Shiota: State of Being (Keys), 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Chiharu Shiota: State of Being (Keys), 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Chiharu Shiota: Letters of Thanks, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Chiharu Shiota: Letters of Thanks, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

Chiharu Shiota: Letters of Thanks, 2016. Foto: Hans Ole Madsen.

PRESSEMEDDELELSE

3.000 takkebreve indsamlet i Danmark og opsat i en gigantisk labyrint af tråde, 50 bedstemødre til middag, 9 facademalerier om lokale borgeres livsverdener og 1 kunstner der flytter ind på museets forplads i et selvbygget hus. 5. marts åbner KØS Museum for kunst i det offentlige rum udstillingen In your heart │In your city, der giver et dansk publikum en enestående chance for at møde fire japanske stjerner på den internationale kunstscene – Takafumi Hara, Tatsumi Orimoto, Chiharu Shiota og Yukihiro Taguchi.

Med værker og performances både udendørs på museets facade og forplads samt indendørs over to etager, bliver udstillingen In your heart │In your city en af de hidtil største i KØS’ historie.

De fire kunstnere Takafumi Hara, Tatsumi Orimoto, Chiharu Shiota og Yukihiro Taguchi tilhører forskellige generationer og arbejder med udtryk fra performance over maleri til film og installationer. Fælles for alle fire kunstnere er, at de arbejder med deltagerbasererede strategier og inddrager publikum i skabelsen af værket.

3.000 taknemmelighedserklæringer skrevet af danskerne
Chiharu Shiota (f. 1972) præsenterer på KØS’ forplads State of Being (Keys) en spektakulær installation, som ligger i forlængelse af hendes internationalt berømmede bidrag til Venedig Biennalen i 2015. I en oplyst boks af panserglas hænger 5.000 gamle nøgler, indsamlet i Venedig, i et væld af røde tråde, spundet ind i hinanden som et edderkoppespind.

På museets 3. sal indtager værket Letters of Thanks det 400 m2 store rum med en installation af et gigantisk trådnet, hvori 3.000 takkebreve er monteret. KØS indsamlede i efteråret 2015 takkebrevene fra personer, der gerne ville udtrykke deres taknemmelighed til en anden person, og værket er på den vis blevet til i kraft af hver enkelt brevskrivers bidrag. Museet har modtaget bidrag fra børn og voksne på dansk, engelsk, svensk, islandsk såvel som japansk, arabisk, tyrkisk og hollandsk. Publikum inviteres nu ind i det labyrintiske univers, hvor de kan gå rundt og læse de mange tusinde, personlige breve.

Japansk legende inviterer bedstemødre på middag
Tatsumi Orimoto (f. 1946) er en legende inden for performancekunst. Kommunikation og interaktion med publikum er centrale aspekter i hans kunst. Mødet med Fluxus-bevægelsen i 1970’ernes New York har inspireret Orimoto til de absurde, poetiske og humoristiske performances og aktioner, som kendetegner hans kunstneriske praksis. Siden 1990’erne har han inddraget sin mor, som lider af Alzheimers sygdom, i sit kunstneriske projekt under navnet Art Mama

Under udstillingsperioden inviterer KØS til en to-dages Orimoto Festival i august, hvor Tatsumi Orimoto vil opføre sine performances Bread Man og 50 GRANDMAMAs. Til 50 GRANDMAMAs inviterer han 50 bedstemødre til at spise et måltid på museets forplads, ud fra et ønske om at skabe kommunikation og interaktion mellem gæsterne. Indenfor på museet vil publikum kunne opleve fotografier og videodokumentation af hans performances med Bread Man og Art Mama.

Visuelle bearbejdninger af lokale borgeres fortællinger
I efteråret 2015 rejste Takafumi Hara (f. 1968) til Køge for at interviewe 11 lokale borgere, som skulle sætte ord på deres levede liv i byen. Interviewene danner baggrund for et eventyr, som bliver fortalt i 9 store malerier på museets facade. Indendørs kan man opleve skitser, fotografier og filmdokumentation af Takafumi Haras projekter fra byer rundt om i verden.

Kunstner flytter ind på KØS’ forplads
Yukihiro Taguchi (f. 1980) sætter sit aftryk på forpladsen med et selvbygget hus af fundne materialer fra byens rum. I løbet af udstillingsperioden vil Yukihiro Taguchi og den italienske arkitekt Chiara Ciccarello bo i huset på museets forplads i 14 dage i juni, hvor de vil invitere borgere til at deltage i de daglige aktiviteter og blandt andet invitere til fællesspisning. Indendørs vises en række animationsfilm, skabt af byens materialer, samt et udvalg af t-shirts, som kunstneren har trykt direkte på kloakdæksler rundt omkring i verden.

Udstillingen kurateres af den Berlin-baserede brasilianske kurator Tereza de Arruda og museumsdirektør Christine Buhl Andersen.

Projektet er blevet til med støtte fra Bikubenfonden, Beckett-fonden, Knud Højgaards Fond, Køge Kommune og Statens Kunstfond. 

Desuden takkes Centralhotellet.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole