Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Det Nationale Fotomuseum

Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

MAIL: kb@kb.dk

TLF: (+45) 3347 4747

WEB: kb.dk/da/materialer/kulturarv/...

Mandag - lørdag 10-19


In Circular Tangle

Ditte Knus Tønnesen

25.11.2016 - 13.01.2017


PRESSEMEDDELELSE

Den 25. november afsløres et helt nyt kunstværk af Ditte Knus Tønnesen

I Det Kongelige Biblioteks gamle bygning findes den såkaldte Oktogonmontre, der fra den 25.11 kl 16. er rammen om et helt nyt kunstværk. Det ottekantede møbel er i sig selv et eventyrligt værk med fint udskåret træ og vitriner i usædvanlige geometriske former. Montren blev indviet som en slags indbygget udstillings-skab, da Det Kongelige Biblioteks bygning stod færdig i 1906, og den danner stadig ramme om skiftende udstillinger. I denne omgang har Det Nationale Fotomuseum inviteret Ditte Knus Tønnesen til at fylde montren med sin kunst.

Ditte Knus Tønnesen (f. 1982) er uddannet billedkunstner indenfor det fotografiske felt fra The Glasgow School of Art, men hun bruger mediet på måder, man ikke er vant til at se. Ofte krydser hendes værker grænserne mellem fotografi, skulptur og installation, og det samlede udtryk er meget langt fra indrammede billeder på papir. Til Oktogonmontren arbejder hun blandt andet med at fremkalde sin billeder direkte på glaspladerne i montrens vitriner.

Billederne, der opstår på denne måde, træder frem i sort og gennemsigtigt, og det kan være svært at se, hvad der er positiv og negativ. De kan minde om gamle hulemalerier eller andre tegn efterladt af menneskehænder på sten. Det er ikke tilfældigt, for Ditte Knus Tønnesen er optaget af forholdet mellem mennesket og natur. I hendes tidligere værker har hun blandt andet udforsket, hvordan menneskers jagt på ressourcer sætter sit præg på det naturlige landskab. I værket til Oktogonmontren kredser hun om "naturen i hovedet", nemlig den naturopfattelse, de fleste moderne mennesker møder naturen med, når de forsøger at skabe orden i noget, der alligevel ofte er organisk eller spirituelt kaos.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole