Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Imploding Images

Iben Toft Nørgård

02.03.2019 - 30.03.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery præsenterer med stor glæde udstillingen Imploding Images af Iben Toft Nørgård i galleriets ”Locker Room”.

Gennem en længere årrække har Iben Toft Nørgård kritisk undersøgt den menneskelige strukturering af naturen i illustrative, tredimensionelle collager med inspiration fra flora- og faunatavler. I denne udstilling bevæger Iben Toft Nørgård sig over i et mere abstrakt format, som stadig besidder den samme minutiøse tilgang til skabelsen af værkerne.

I Iben Toft Nørgårds 6 nye papirværker dekonstrueres det figurative motiv, hvor kunstneren samtidig undersøger papiret som bærer af information. Baggrunden for værkerne er et kunstnerisk eksperiment hvor marginer og fraklip fra udvalgte bøger gennem de seneste 10 år er blevet udskåret og gemt af kunstneren. Kun fraklippene står tilbage med en smal kontur fra det egentlige udgangspunkt. Herigennem opstår et skulpturelt landskab af atmosfærisk kvalitet, hvis poetiske og næsten æteriske udtryk kommer til udtryk i enhver detalje i værkerne.

Iben Toft Nørgård er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi har tidligere udstillet i bl.a. Berlin, San Fransisco, Venedig og København. I 2019 er kunstneren blevet repræsenteret i Statens Kunstfonds samlinger.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole