Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den nordiske ambassade

Hillerødgade 83, 2200 København N

Torsdag - søndag 14-18 Eller efter aftale


I WISH I COULD WAIT FOREVER BUT I JUST GIVE UP

Daniel Johnston, Carl Mannov, Martin Sæther

11.11.2017 - 25.11.2017
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Den nordiske ambassade er stolt af at kunne præsentere udstillingen I WISH I COULD WAIT FOREVER BUT I JUST GIVE UP; en gruppeudstilling med Daniel Johnston (f. 1961, USA), Carl Mannov (f. 1990, DK) og Martin Sæther (f. 1986, NO)

Første gang jeg så Daniel Johnston live delte publikum sig. Halvparten klappet ironisk usynkopt for å understrege at han ikke engang kunne holde takten. Og jeg må indrømme at jeg indtil da troede at det å kunde holde takten var et minimum for musik fremført fra en scene. Den andre halvdelen klappet og jublet opmuntrende mellem sangene.

Udstillingens titel er hentet fra en af Johnston tegninger, som også er med i udstillingen. Johnstons tekstunivers indholder ofte modsigelsesfulde strofer, kryptiske udsagn, klichénære betragtninger, og slapstick præsenteret med et eksistentielt tæppe under sig. Johnstons arbejde kan ses som en reaktion på- eller måske ligefrem en konsekvens af nutidens krav; produktiviteten, rastløsheden og multitaskingens tidsalder. 

Både Mannov og Sæther, som begge er uddannet fra Kunstakademiet i Oslo, arbejder med skulptur, installation og maleri/relieffer. Til denne udstilling, vil de skabe en installation, som går i dialog med hinandens praksisser og Johnstons værker.

Mannovs kunstnerskab bevæger sig frit mellem beton-skulpturer, ready-mades, grafiske relieffer og malerier. Han har blandt andet gjort sig bemærket med udstillingen Desk Chop Sha Shi på Galleri Christian Andersen og under Norsk Skulpturbienale 2017.

I Sæthers praksis står den fysiske undersøgelse og omgangen med materialitet centralt. Ved hjælp af traditionelt håndværk og nyere industriel produktion, samt referencer til den samtidige visuelle kultur, åbner hans værker op, og stiller spørgsmål til begreber som autencitet, ophavsret og originalitet. 

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole