Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Udstillingsstedet TYS

Studiestræde 13B, 1455 København K

Onsdag – fredag kl. 13-18 og lørdag kl. 13-16


I will never get used to wait

Mahmoud Dayoub, Amer Akel, Diana Jabi, Muhammed Ali, Nisrine Boukhari, Erfan Khalife, Nawar Haidar

Kurator: Abir Boukhari

14.11.2015 - 28.11.2015
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Udstillingen bearbejder spørgsmålet om den venteposition mennesket er underlagt i krigstilstande – karakteriseret ved ikke at kunne handle, at frygte det værste, at leve for en uvis fremtid, at være inaktiv eller livsnegligerende; af livsudskydelse og af forventning til den dag, hvor “noget sker” - noget der kan frisætte den ventende fra frygten for at skulle vente forevigt.

Kunstnerne tilgår temaet med udgangspunkt i individuelle erfaringer fra ventetilstanden. Nogle af værkerne i udstillingen er i sig selv materielle indlejringer af afventningen. De er produceret flere år tilbage og er indholdsmæssigt urelaterede til krigen, men har ikke haft mulighed for at blive udstillet – her har selve værkerne “ventet”. Andre er skabt af kunstnerne under den venten de er underlagt, som de reflekterer i deres værker. 

Nogle af kunstnerne er bosat i Syrien idag og andre har forladt landet, men alle har de skulle forholde sig til samme undtagelsestilstand. Deres individuelle kunstværker vil vise om de har forskellige tanker omkring ventekonceptets betydning og værdi – venter de med længsel eller venter de forgæves? Når vi fratages vores kontrol over tiden, er vi så godt som døde, eller har vi en forventning til at kunne genoptage livet hvor det slap?

Kurator Abir Boukhari er medgrundlægger og leder af AllArtNow, det første udstillingssted for samtidskunst i Syrien, grundlagt i Damaskus i 2005.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum