Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

MAIL: info@samtidskunst.dk

TLF: +45 4631 6570

FAX: +45 4631 6571

WEB: samtidskunst.dk

Tirsdag, torsdag & fredag 12-17 Onsdag 12-20 Lørdag-søndag 11-16


Hvad er Samtidskunst #2?

Elmgreen & Dragset, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Kirsten Justesen, Burn Out, Ann Lislegaard, Olof Olsson, Brad Downey, Yoko Ono, Geoffrey Hendricks, a.o.

04.05.2013 - 08.09.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Hvad er Samtidskunst #2? er den anden i rækken af udstillinger, hvor museet udforsker samtidskunstens mange udtryksformer med afsæt i museets samling. Her viser vi nyindkøbte værker, hvor museet har haft særlig fokus på dansk kunst fra 1990´erne til i dag med hovedvægt på performancekunst og lydkunst. Man kan se værker af Elmgreen og Dragset, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Kirsten Justesen, Burn Out, Ann Lislegaard, Olof Olsson, Brad Downey, Yoko Ono, Geoffrey Hendricks, m.fl. Museet lægger vægt på formidling af forståelsen af samtidskunst og af værkernes indhold. Man vil derfor kunne bruge udstillingen, hvis man søger viden om, hvad samtidskunst er.

Hørbar, Fluxus og konceptkunst
I forbindelse med udstillingen har museet dedikeret to rum til permanente installationer. I det ene rum er kunstneren Mogens Jacobsens Hørbar. Hørbar er et interaktivt værk, der er udformet som en bar. Publikum får selv lov til at være "bartendere", idet de kan gå på opdagelse i de mange flasker, der har optagelser fra museets lydarkiv som fyld. Alt efter temperament kan det være smukt eller et rent inferno. Installationen har hele 2012 være udlånt til mediekunstmuseet ZKM i Karlsruhe, men er nu hjemme igen til glæde for publikum.

Det andet rum har en permanent udstilling af museets fluxus- og konceptværker, der bliver hængt op som i et lille "wunderkammer". Her er værker af danske og udenlandske kunstnere, der i tidens løb har udstillet eller lavet happenings på museet. Der er værker, multiples og arkivgenstande af Ben Vautier, Nam June Paik, Joseph Beuys, Eric Andersen, Per Højholt, Mogens Otto Jensen, Robert Filiou, Philip Corner, Robert Watts, Alison Knowles, Witta K.R. Jensen, Henrik Have, Yoko Ono, m.fl.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole